Hot News
Baltnews (Letonia): Mai întâi, Consiliul Europei, acum ONU. Letoniei i se reproșează discriminarea rușilor
22/03
”Fregat” a plasat pe orbită 38 de sateliți din 18 țări
23/03

Putin: Rusia a reușit să stabilizeze situația epidemiologică. Liderul de la Kremlin se vaccinează

Președintele Vladimir Putin, la o ședință pe probleme de vaccinare împotriva Covid-19 / Foto: smotrim.ru

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat că s-a reușit ca, în țară, situația legată de pandemia de coronavirus să fie stabilizată. Șeful statului a precizat, totodată, că, până în prezent, s-au vaccinat cu ambele doze 4,3 milioane de oameni, informează Smotrim.ru.

Vladimir Putin a precizat că, dacă este să vorbim despre prima doză de vaccin administrată, numărul celor care au primit preparatul se ridică la aproximativ 6,3 milioane de cetățeni.

Vorbind la o ședință pe probleme de vaccinare împotriva Covid-19, liderul de la Kremlin a subliniat că vaccinurile rusești sunt absolut sigure și de încredere.

”Astăzi, putem spune cu toată convingerea, iar practica demonstrează fără tăgadă acest lucru, că vaccinurile rusești sunt absolut sigure, de încredere”, a subliniat Putin.

Potrivit datelor Staff-ului central de monitorizare a situației infecţiilor cu coronavirus, pentru ziua de 22 martie, creșterea zilnică a cazurilor de Covid-19, timp de două săptămâni, se menține la nivelul de peste 9000. Moscova este pe primul loc în ceea ce privește numărul de îmbolnăviri, iar Sankt Petersburgul este pe locul doi.

Pe de altă parte, președintele a anunțat că intenționează să se vaccineze împotriva coronavirusului marți, 23 martie. Secretarul său de presă, Dmitri Peskov, a făcut deja cunoscut faptul că procedura ”nu va fi un eveniment public”.

”Vaccinarea este, desigur, o opțiune voluntară a fiecărui cetățean, este decizia personală a fiecărui om. Și pentru că veni vorba, eu intenționez să o fac mâine”, a spus Putin.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875076