Hot News
Naziștii din Letonia, în serviciul CIA. Raport predat Ministerului de Externe al Rusiei
25/03
Parade militare cu ocazia Zilei Victoriei vor avea loc în 28 de orașe din Rusia
25/03

Sabah (Turcia): ”Călcâiul lui Ahile” al Americii este Putin

Putin este cel care a ucis hegemonia SUA, scrie publicația turcă Sabah/ Foto. Russkaia vesna

Numindu-l pe Putin ”lipsit de suflet” și ”criminal”, ”gentleman-ul” Biden a încălcat toate normele general acceptate, afirmă jurnalistul turc Bercan Tutar. În opinia lui, acest lucru arată că, împotriva tuturor armelor de care dispune astăzi Rusia, America deține doar ”o retorică dură”. De altfel, președintele SUA are dreptate: Putin chiar a dat o lovitură mortală hegemoniei americane, scrie Bercan Tutar într-un articol din publicația turcă Sabah.

Numindu-l pe Putin ”criminal” și ”lipsit de suflet”, Biden a demonstrat, de fapt, o reacție tipic isterică a omului aflat într-o situație dificilă. Drept argument, Biden susține că Putin s-a amestecat în alegerile americane din 2016, iar în cele din 2020 a recurs la dezinformări la adresa lui și a fiului său, prin răspândirea de informații privind corupția în Ucraina.

Adevăratul motiv este însă că liderul rus a pus capăt hegemoniei Statelor Unite ca unică superputere. În acest context, vorbind la figurat, se poate spune că Putin a comis o crimă, ceea ce înseamnă că poate fi considerat criminal, dar nu în sensul direct al cuvântului.

Pentru că, în ultimă instanță, el este omul care a ucis hegemonia globală instituită de SUA după cel de-al Doilea Război Mondial. Astfel, el a răzbunat Uniunea Sovietică, a cărui destrămare o consideră drept cea mai mare catastrofă geopolitică a secolului al XX-lea.

Să ne amintim… Încă de la Conferința de securitate de la Munchen, din 2007, Putin, lansând o provocare Statelor Unite, a declarat că lumea nu poate fi condusă de un singur stat. După care, războiul din Georgia, din 2008, a dat o lovitură mortală poziției SUA, ca unică superputere rămasă după 1991. Prin intervenția din Ucraina, din 2014, și în Siria, din 2015, Putin a pus capăt strategiei americane de luptă împotriva terorismului. Procedând astfel, liderul rus a obținut, în sfârșit, susținerea a doi jucători importanți, precum Turcia și China. Și așa s-au deschis porțile lumii multipolare.

Acum, Rusia amenință strategia SUA în regiunea Indo-Pacific. În sfârșit, Rusia a distrus ”NATO asiatic”, pe care SUA au încercat să o creeze împotriva Chinei. Sub influența Rusiei, India nu a dat undă verde proiectului susținut de Japonia și Australia. Astfel, după Orientul Mijlociu și Europa de Est, Rusia privează SUA, din punct de vedere militar și politic, de control în Asia de Sud-Est și în Asia de Est, în regiunea Pacificului.

În special, în regiunea Pacificului, care, după toate aparențele, devine principalul front a noii confruntări globale, Rusia a lansat un nou atac, care a schimbat echilibrul şi nu în favoarea SUA. Mai întâi, Rusia a început să-și doteze Flota sa din Pacific cu rachete supersonice ”Kalibr”, cu o rază de acțiune de 3000 de kilometri. Șeful Comandamentului Forțelor Armate ale SUA din regiunea Indo-Pacific, amiralul Phil Davidson, a declarat că această rachetă amenință nu doar zona de manevră militară a SUA, dar și pe cea diplomatică.

Deci, în 2021, Flota din Pacific a Rusiei este echipată cu aceste rachete, testate cu succes în Siria. Se spune că pentru dezvoltarea unui sistem de apărare cu interceptarea rachetei ”Kalibr”, ce zboară la o altitudine extrem de joasă și este protejată de radare și anti-rachete, SUA vor avea nevoie de 460 miliarde de dolari și 20 de ani de muncă. Prin această manevră a Rusiei, libertatea de navigație (FON) a SUA în Oceanul Pacific s-a încheiat. SUA nu mai pot acționa liber în oceanele lumii, așa cum și-ar dori.

Înfrângerea geopolitică a Statelor Unite

Urmând strategia de șubrezire a hegemoniei militare și a expansiunii SUA, Rusia continuă să promoveze armamentul său modern, precum S-400 și S-500, precum și tehnologiile sale din domeniul energiei nucleare în țări precum India, Iran, Coreea de Nord, China, Egipt, Arabia Saudită, Turcia. Având o bază în portul sirian Tartus, Rusia a încheiat un acord pe 25 de ani, cu Sudanul, pentru o bază navală. Rusia, care încearcă să-și sporească activitatea în Libia și Africa, își intensifică pe zi ce trece influența și în America Latină, aflată în curtea din spate a Statelor Unite.

Era o vorbă cândva: ”Cel crud este pedepsit de un nemilos”.  Iar Rusia, acționând în conformitate cu logica maniheistă și mai nemilos decât SUA machiavelice, are succes.

Împotriva tuturor acestor arme pe care le deține Rusia lui Putin, America lui Biden ține în mâinile ei doar atu-ul pur retoric al ”democrației și drepturilor omului”. De fapt, numindu-l pe Putin ”criminal”, ca pe omul care i-a ucis visele, Biden a recunoscut, încă o dată, înfrângerea geopolitică a Statelor Unite .

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091