Hot News
Mihail Mișustin, în Grecia. Premierul rus a venit la Atena cu o agendă de lucru încărcată
25/03
Președintele Moldovei a cerut ajutorul Rusiei în legătură cu vaccinul ”Sputnik V”
26/03

Consiliul ONU pentru Drepturile Omului a condamnat practica sancțiunilor unilaterale

Foto: VKontakte

Consiliul Organizației Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului a adopat, în cadrul celei de-a 46-a sesiuni desfășurate la Geneva (în imagine), o rezoluție ce îndeamnă țările să pună capăt practicii sancțiunilor unilaterale ca ”mijloc de presiune politică și economică”, relatează Rossiiskaia gazeta.

Documentul a fost susținut de majoritatea țărilor – 30 de state, inclusiv Rusia și China. Țările Uniunii Europene, Marea Britanie și Ucraina – în total 15 delegații – s-au pronunțat împotrivă, dar nu au putut bloca adoptarea documentului, precizează agenția TASS.

În rezoluție, Consiliul ”îndeamnă cu fermitate toate țările să oprească… punerea în aplicare a măsurilor unilaterale… de natură coercitivă cu consecințe extrateritoriale”, ce vin în contradicție cu prevederile Cartei ONU și cu dreptul internaționhal.

În plus, participanții s-au pronunțat pentru crearea, în cadrul sistemului ONU, a unui ”mecanism imparțial și independent” pentru protecția legală a ”victimelor” sancțiunilor, care au dreptul la despăgubirea daunelor suferite.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875143