Hot News
Lavrov: În cadrul Consiliului Rusia-NATO, Moscova a propus reluarea contactelor militare
01/04
Dmitri Peskov
Peskov: Deplasarea trupelor ruse pe teritoriul Rusiei nu trebuie să îngrijoreze alte țări
01/04

Acțiunea „Grădina Memoriei” la București

Acțiunea ”Grădina Memoriei” la Memorialul din Pipera. În imagine: Ambasadorul Federației Ruse în România, Valery Kuzmin/ Foto: Ambasada Rusă din București

Ambasada Rusiei din București informează, pe pagina sa de Facebook, despre acțiunea ”Grădina Memoriei”, care a avut loc în capitala României:

La data de 31 martie, la Memorialul din București, unde odihnesc ostașii sovietici care și-au dat viețile pentru eliberarea Europei în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, în cadrul acțiunii patriotice ”Grădina Memoriei”, a avut loc plantarea mestecenilor. La acțiune a participat Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Rusiei în România, domnul Valery Kuzmin, Directorul Casei Ruse din România, Mihail Davîdov, Atașatul militar Viktor Makovski, angajații companiilor rusești, precum și elevii și profesorii Școlii de pe lângă Ambasada Rusiei.

Foto: Ambasada Rusiei din București

Memorialul Ostașilor Sovietici din Pipera, București/ Foto: Ambasada Rusiei din București

Acțiunea patriotică internațională ”Grădina Memoriei” a devenit o tradiție bună în multe orașe din Rusia și în alte țări CSI, în Europa, Asia și în Africa. Scopul inițiativei este crearea unui monument viu pentru fiecare dintre victimele din timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei.

Participarea la acțiune simbolizează faptul că nu suntem indiferenți faţă de istoria noastră; suntem recunoscători pentru liniștea pe care au protejat-o bunicii și străbunicii noștri, onorăm și ne amintim faptele eroice ale poporului nostru și spunem: ”Mulțumim pentru Victorie!”.

În total, în Rusia și peste hotare, au fost plantați 27 de milioane de copaci în memoria celor 27 de milioane de victime!

 

Consulate General of the Russian Federation in Constanţa

Casa Rusă din București – Русский дом в Румынии

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875121