Hot News
Peste 60% dintre ruși nu-și pot imagina viața fără internet
07/04
Iuri Gagarin: Cinci zile înainte de decolare. Ce s-a întâmplat la 7 aprilie 1961
07/04

Zoom a limitat accesul pentru instituțiile și companiile de stat din Rusia și CSI

Foto: gaichtranslations.ru

Compania Zoom Video Communications a interzis distribuitorilor săi să vândă instituțiilor de stat din Rusia și CSI, precum și companiilor din aceste țări unde acționar este statul, accesul la serviciul de conferințe-online. Informația se regăsește într-o scrisoare adresată de distribuitorul de soluții Zoom în Rusia și CSI, ”RightConf”, partenerilor săi, document intrat în posesia redacției Kommersant.

”Sunt în curs de clarificare detaliile legate de activitatea noastră pe mai departe și, posibil, compania va realiza un produs separat pentru sectorul public”, a declarat pentru Kommersant directorul ”RightConf”, Andrei Petrenko.

Decizia Zoom poate avea legătură cu riscurile de sancțiuni, crede directorul de dezvoltare al firmei TrueConf, Dmitri Odințov. ”Având în vedere că SUA reprezintă principala piață pentru Zoom, compania încearcă să elimine orice cauze care i-ar putea afecta imaginea”, a spus el. În plus, Anton Zîkov, de la Departamentul fiscal și juridic al Deloitte, consideră că alt motiv de restricționare a serviciilor Zoom în Rusia ar putea fi dificultatea de a respecta legislația.

Pe fondul trecerii la munca de la distanță, piața de video-conferințe din Rusia a crescut în 2020 la 2,5 miliarde de ruble, arată datele Telecom Daily. Potrivit estimărilor TrueConf, Zoom a devenit cel mai popular serviciu corporatist de comunicații video din Rusia (25% din piață), locul doi fiind ocupat de TrueConf (23%) și de Skype, cu 14%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2898972