Hot News
Patrușev a acuzat SUA că dezvoltă arme biologice la granițele Rusiei
08/04
Kozak: Începutul acțiunilor militare în Donbass, de către Kiev, va fi începutul sfârșitului Ucrainei. Rusia nu va permite repetarea Srebreniței în Donbass
08/04

Festival “Dublu Doi. Filmul rusesc necunoscut “

Foto: Rossiiskaia Gazeta

Casa Rusă din București anunță:

“Rossiyskaya Gazeta” anunță desfășurarea celui de-al 12-lea festival “Dublu Doi. Filmul rusesc necunoscut “ (între 6 și 20 aprilie)

Obiectivul său principal este acela de a oferi posibilitatea vizionării celor mai bune filme din cinematografia ultimilor ani tuturor celor care ar vrea să le vadă.

Festivalul prezintă cele mai bune filme din ultimii doi sau trei ani, orientate spre un public de masă și cu merite artistice semnificative, dar care – din diferite motive – nu au fost distribuite pe scară largă în cinematografe.

La 6 aprilie, festivalul a început cu thrillerul psihologic “The Tolerated Wanderers”, în regia lui Vladimir Alenikov. Asistăm la o luptă psihologică a celor două personaje centrale: un fotograf celebru, în căutare de inspirație pentru o nouă expoziție și o tânără actriță de teatru, surdo-mută, care devine nu numai muza fotografului, ci și captiva lui. La 7 aprilie, a fost prezentată drama “Furtuna”, în versiune modernă, film bazat pe piesa lui Aleksandr Ostrovski, iar la 8 aprilie rulează drama “Doctor Liza” a regizoarei Oksana Karas, cu Konstantin Habenski și Ciulpan Hamatova în rolurile principale.

Juriul profesionist al festivalului este condus de regizorul de film Vladimir Hotinenko, artist al poporului din Federația Rusă. Studenții de la GITIS (Institutul Rus de Artă Teatrală) vor prezenta filme de scurt metraj, iar fiecare dintre spectatori va putea lua parte la concursul de mini-recenzii, cele mai interesante dintre ele fiind premiate cu premii speciale oferite de “Rossiyskaya Gazeta”.

Festivalul “Dublu Doi” se desfășoară până la 20 aprilie! În fiecare zi vă va încânta cu câte două filme de lung metraj și de scurt metraj; proiecţiile de film vor fi întrerupte de “Pauze teatrale”, care includ patru spectacole muzicale: operă, operetă clasică și două musicaluri din teatrele Moscovei și Novosibirskului.

Filmele și spectacolele sunt disponibile gratuit pe site-ul www.d2.rg.ru oriunde în lume, pentru 24 de ore din 24 de ore. După anunțarea câștigătorilor va avea loc o redifuzare a filmelor care au primit premii.

Detalii despre festival, programul și nominalizările acestuia pot fi găsite pe site-ul festivalului www.d2.rg.ru .

Vizionaţi filmele împreună cu prietenii și familia, scrieţi comentarii și votaţi pentru cel mai bun film rusesc din competiţie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875081