Hot News
Iuri Gagarin: Cinci zile înainte de decolare. Ce s-a întâmplat la 7 aprilie 1961
07/04
Peskov a explicat prezența trupelor ruse în apropierea granițelor cu Ucraina
08/04

MAE rus a cerut Kievului și Occidentului să oprească escaladarea tensiunii în Donbass

Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a MAE Rus/ Foto: RIA Novosti

Rusia cere Ucrainei și țărilor NATO să oprească pregătirile militare, să stopeze escaladarea tensiunii în Donbass și să se abțină de la acțiuni destabilizatoare, se arată într-un comentariu al reprezentantului oficial al Ministerului de Externe ale Rusiei, Maria Zaharova, relatează RT. Diplomatul a subliniat că declarațiile Kievului și ale țărilor Occidentului despre ”vina Rusiei” în escaladarea tensiunii din Donbass reprezintă dezinformare și propagandă, menite să distragă atenția de la propriile pregătiri ale Kievului în Donbass.

”Cerem Ucrainei și țărilor NATO să pună capăt campaniei de propagandă rusofobă ce devine isterie, să oprească pregătirile militare și escaladarea tensiunii în Donbass și să se abțină de la acțiuni capabile să ducă la destabilizarea situației din estul Ucrainei”, a declarat Zaharova.

Potrivit spuselor sale, Rusia se pronunță pentru soluționarea conflictului din Donbass exclusiv prin mijloace pașnice, pe baza Acordurilor de la Minsk.

Reprezentanta MAE Rus a menționat, totodată, intensificarea activităților informative ale statelor străine în Ucraina, de-a lungul granițelor cu Rusia și pe linia de contact din Donbass, folosind, în acest scop, aparate de zbor și mijloace radio-electronice.

Precizările Mariei Zaharova au urmat declarației secretarului Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patrușev, care a anunțat că Moscova nu intenționează să se amestece în conflictul din sud-estul Ucrainei, dar urmărește cu atenție situația.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875093