Hot News
Zaharova: Republica Cehă a încercat să distragă atenția de la lovitura de stat din Belarus, în curs de pregătire de către Occident
19/04
Putin va participa la summitul-online privind clima, la 22 aprilie
19/04

Satanovski: Cuvintele lui Macron despre ”linii roșii” pentru Rusia, te pun în impas

Președintele Franței, Emmanuel Macron/ Colaj: politpuzzle.ru

Politologul Evgheni Satanovski a comentat disponibilitatea președintelui Franței de a intra într-o confruntare deschisă cu Rusia, scrie PolitPuzzle.

Orientalistul și politologul Evegheni Satanovski/ Foto: mk.ru

Agravarea ce poate fi observată acum în relațiile Rusiei cu țările Occidentului conduce, adesea, la evenimente total neobișnuite. Un exemplu al acestei stări de fapt a fost apelul adresat de președintele Franței, Emmanuel Macron, aliaților săi occidentali, de a trasa niște ”linii roșii” pentru Moscova. Un astfel de eveniment nu a trecut neobservat de politologul Evgheni Satanovski, care, pe canalul său ”ARMAGEDDONÎCI”, de pe rețeaua Telegram, a explicat cum cuvintele lui Macron despre ”linii roșii” pentru Moscova l-au pus în impas.

«Apelul președintelui Franței, Macron, ”de a stabili linii roșii pentru Rusia” au rostul, oarecum, de a te pune în impas», a afirmat Satanovski.

Politologul spune că motivele liderului francez, care visează laurii lui Napoleon, pot fi explicate, parţial, prin natura lui emoțională și prin conștientizarea perspectivei de a primi titlul de lider neoficial al Uniunii Europene după retragerea de pe marea arenă politică a cancelarului Germaniei, Angela Merkel.

Cu toate acestea, însă, expertul a recunoscut că nu înțelege cum un lider european de asemenea calibru poate atât de ușor să ”trântească public astfel de prostii”.

În același timp, Satanovski a arătat că francezii nu au posibilități reale de a exercita o presiune politică semnificativă asupra Moscovei. În susținerea afirmației sale, el a menționat faptul că, până acum, Macron nu a reușit să se descurce cu ”proprii-i teroriști”, cu ”vestele galbene”, cu migrația ilegală, cu problemele din economie și nici să depășească multe alte dificultăți, a căror rezolvare depinde direct de voința politică a Parisului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875042