Hot News
Rusia răspunde agitației sporite a NATO la granițele ei și închide apele sale teritoriale din Marea Neagră
19/04
Satanovski: Cuvintele lui Macron despre ”linii roșii” pentru Rusia, te pun în impas
19/04

Zaharova: Republica Cehă a încercat să distragă atenția de la lovitura de stat din Belarus, în curs de pregătire de către Occident

Purtătoarea de cuvânt al Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova/ Foto: TASS

Reprezentantul oficial al Ministerului de Externe Rus, Maria Zaharova, a declarat, vorbind la postul de televiziune ”Rusia-1”, că mesajele autorităților cehe despre expulzarea a 18 diplomați ruși ar trebui să devieze atenția de la lovitura de stat pregătită de Occident în Belarus.

”În spațiul informațional, în primul rând în cel occidental, partenerii noștri occidentali au trebuit să facă acest lucru pentru a estompa gravitatea și actualitatea informațiilor publicate atât de Federația Rusă, cât și de Republica Belarus în ceea ce privește nu doar o conspirație, ci și un plan concret pentru o lovitură de stat anticonstituțională”, a declarat diplomatul.

Zaharova a menționat că acțiunile Pragăi sunt hilare și au fost întreprinse numai pentru a ”distrage atenția, cu orice preț, de la informații bazate pe fapte și pe probe”.

Cu o zi înainte, primul viceprimministru și ministrul de Externe al Republicii Cehe, Jan Hamacek, a anunțat expulzarea a 18 diplomați ruși, legând acest lucru de o explozie la un depozit de muniții din satul Vrbetice din estul Cehiei, din 15 octombrie 2014, deși, anterior, Praga declara că incidentul se datora neglijenței companiilor care deserveau depozitul.

De asemenea, Republica Cehă a trecut pe lista persoanelor căutate de justiție pe cetățenii ruși Aleksandr Petrov și Ruslan Boșirov, acuzându-i de implicarea în producerea exploziei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2898990