Hot News
Dmitri Medvedev: Relațiile cu SUA s-au întors în epoca Războiului Rece
24/04
”Să obligi Rusia să se supună” – în SUA au arătat adevăratul scop al situației din Ucraina
24/04

Moscova a propus Berlinului și Parisului să discute despre armistițiul din Donbass

Dmitri Kozak, reprezentant al Rusiei la negocieri asupra reglementării pașnice a situației din Donbass/ Foto: TASS

Partea rusă a propus Germaniei și Franței să dezbată, în zilele următoare, problemele legate de armistițiul din estul Ucrainei. După cum a precizat șeful adjunct al administrației președintelui Rusiei, Dmitri Kozak, astfel de negocieri se pot desfășura în Donbass, cu participarea reprezentanților Ucrainei, ai LNR și DNR, relatează publicația Rossiiskaia gazeta.

”Sper într-o dezbatere constructivă, deschisă și onestă a proiectelor de hotărâre aflate pe masa negocierilor, privind actualul armistițiu, precum și a problemelor strategice legate de îndeplinirea Acordurilor de la Minsk, în viitorul cel mai apropiat (nu mai târziu de 27 aprilie)”, redă agenția RIA Novosti un fragment din scrisoarea lui Kozak.

În opinia politicianului, o asemenea întâlnire poate fi organizată chiar în zona de conflict, cu participarea tuturor părților interesate.

Potrivit RG, Moscova a atras atenția, anterior, asupra faptului că autoritățile Ucrainei amplifică tensiunile din Donbass pentru a stimula procesul de aderare a Kievului la Alianța Nord-Atlantică (NATO). Consilierul delegației Ucrainei în Grupul trilateral de contact de soluționare a situației din Donbass, Aleksei Arestovici, a declarat în mod deschis că autoritățile de la Kiev nu vor negocia cu republicile populare Donețk și Lugansk.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875075