Hot News
Mesajul președintelui Putin. Aleksander Rahr: Îi invidiez pe ruși
26/04
Președintele Zeman: Contraspionajul Cehiei nu poate dovedi implicarea ”agenților Rusiei”
26/04

Zaharova: SUA, pe lista țărilor neprietenoase cu Rusia

Sediul Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei/ Foto: RIA Novosti

Reprezentantul oficial al MAE Rus, Maria Zaharova, a declarat că lista țărilor neprietenoase cu Rusia, ale căror ambasade nu vor avea voie să angajeze cetățeni ruși, este abia în lucru, dar că obligatoriu va include Statele Unite, relatează agenția TASS.

Potrivit spuselor sale, lista a început să fie alcătuită pe baza decretului emis în acest sens de președintele Rusiei, Vladimir Putin, ce conține o serie de măsuri de punere în aplicare a legilor deja în vigoare. ”Cine sunt aceste cele mai neprietenoase state? (…) După cum înțelegem, toată povestea a început cu noua rundă de acțiuni neprietenoase ale SUA”, a arătat Zaharova.

În același timp, ea nu a indicat alte state care ar putea fi incluse pe lista care, în versiunea ei completă, va fi publicată ulterior.

Putin a semnat decretul privind aplicarea măsurilor de răspuns la acțiunile neprietenoase ale statelor străine la 23 aprilie. Conform documentului, Guvernul trebuie să stabilească o listă cu state neprietenoase, în privința cărora vor fi aplicate măsuri de răspuns corespunzătoare.

În special, Rusia va limita posibilitatea ca misiunile diplomatice și instituțiile lor consulare să încheie acorduri cu reprezentanții organelor puterii. Mai precis, numărul lor va fi stabilit de Guvernul Rusiei, iar dacă va fi necesar, se poate introduce o interdicție totală pentru astfel de acțiuni. În același timp, acordurile încheiate înainte de intrarea în vigoare a decretului menționat și al căror număr depășește limita stabilită de Guvernul Rusiei, vor fi supuse rezilierii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875100