Hot News
Videoclipul lui Lindemann în limba rusă a înregistrat aproape două milioane de vizionări (VIDEO)
27/04
Șoigu: SUA și NATO contribuie la creșterea pericolului militar în Europa
28/04

În Ungaria, ”Sputnik V” a fost declarat cel mai sigur și eficace vaccin împotriva coronavirusului

Foto: TASS

În cazul utilizării vaccinului Pfizer, nivelul de mortalitate este de 32 de ori mai mare, iar nivelul de infectare de șase ori mai ridicat decât dacă se utilizează serul rusesc ”Sputnik V”, se arată într-o postare pe contul de Twitter al vaccinului rusesc, scrie agenția TASS.

Ungaria a recunoscut că vaccinul rusesc ”Sputnik V” împotriva coronavirusului este cel mai sigur și mai eficient ser. Informația se regăsește pe contul de Twitter al vaccinului, ce face referire la un clasament publicat de Guvernul Ungariei.

”Sputnik V” este mai bun din punctul de vedere al siguranței (de 7 până la 32 de ori mai puține cazuri letale) și al eficacității (de 2 până la 7 ori mai puțin cazuri de infectare cu SARS Cov-2) la 100.000 de vaccinați”, se arată în postarea de pe Twitter.

Spre comparație, în cazul utilizării vaccinului Pfizer, rata de mortalitate este de 32 de ori mai mare, iar nivelul de infectare de șase ori mai ridicat decât la ”Sputnik V”.

Tot pe contul de Twitter al vaccinului rusesc este reluată o declarație a șefului administrației premierului Ungariei, Gergely Gulyash, care, la 22 aprilie, a afirmat că «Sinopharm este mai bun decât Pfizer, dar ”Sputnik V” este cel mai bun».

TASS menționează că, în noiembrie anul trecut, Ungaria a devenit prima țară a Uniunii Europene unde au fost livrate probe de vaccin ”Sputnik V” pentru desfășurarea cercetărilor. În februarie 2021, Centrul Național pentru Sănătate Publică a aprobat utilizarea serului rusesc pe teritoriul țării.

În total, pentru vaccinare, în Ungaria sunt disponibile cinci seruri: cel dezvoltat de consorțiul americano-german Pfizer/BioNTech, cel al companiei Moderna, produsul britanico-suedez AstraZeneca, vaccinul chinezesc Sinopharm și serul rusesc ”Sputnik V”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875052