Hot News
Pușkov, despre singura formă de existență a Ucrainei
06/05
Centrul ”M.Ciumakov”: Vaccinul împotriva poliomielitei, eficace împotriva coronavirusului
06/05

Putin a admis furnizarea vaccinului „Sputnik V”, către Turcia, chiar în luna mai

Foto: Getty Images

Putin și Erdogan au discutat, de asemenea, despre producția în comun a vaccinului la fabricile din Turcia. Potrivit celor doi președinți, măsurile luate vor permite, printre altele, reluarea legăturilor turistice.

Președintele rus Vladimir Putin, în timpul convorbirii telefonice cu omologul său turc, Recep Erdogan, și-a anunțat disponibilitatea de a furniza vaccinul ”Sputnik V” acestei țări chiar în luna mai, transmite serviciul de presă al Kremlinului.

În plus, părțile au discutat despre posibila producție în comun a vaccinului rusesc în fabricile turcești.

Ministerul Sănătății din Turcia a aprobat vaccinul rusesc ”Sputnik V”, la 30 aprilie, pentru utilizare de urgență. Cu două zile mai devreme, șeful ministerului, Fahrettin Koca, a anunțat semnarea unui acord pentru furnizarea a 50 de milioane de doze până în octombrie. Turcia a devenit cea de-a 63-a țară care a înregistrat vaccinul ”Sputnik V”.

Un lockdown complet a fost introdus în Turcia începând din 29 aprilie. În ceea ce privește numărul de pacienți cu coronavirus, țara a ajuns pe locul șase în lume. Drept urmare, au fost suspendate zborurile charter cu turiști către Turcia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875052