Hot News
Ambasadorul rus Valeri Kuzmin: În urmă cu 40 de ani, misiunea „Soiuz-40” a deschis României drumul către stele
14/05
În Cehia, vaccinul ”Sputnik V” s-a dovedit a fi mai popular decât AstraZeneca și Moderna
14/05

Zaharova: SUA și țările UE nu respectă poporul Republicii Moldova

Reprezentantul oficial al MAE rus, Maria Zaharova/ Foto: TASS

”Continuăm să monitorizăm îndeaproape situația politică internă din Republica Moldova, unde, la 11 iulie a acestui an, vor avea loc alegerile parlamentare anticipate, a declarat purtătoarea de cuvânt al MAE Rus, Maria Zaharova, la întâlnirea de astăzi cu presa. Sperăm că acestea se vor desfășura într-o atmosferă de concurență loială și liberă, iar rezultatele scrutinului vor reflecta pe deplin voința locuitorilor republicii. Ne propunem să participăm la monitorizarea procesului de vot atât pe linie bilaterală, cât și ca parte a misiunilor organizațiilor internaționale, inclusiv CSI și OSCE”.

Diplomata a calificat ca regretabilă intervenția crescândă a SUA și a țărilor UE în procesele politice interne ale Moldovei, o intervenţie condamnată cu tărie . ”Ambasadorii acestor state la Chișinău, a spus Zaharova, nu ezită să exercite o influență directă asupra conducerii și a principalelor autorități ale republicii, inclusiv CEC, pentru a realiza interesele politice și economice ale propriilor țări. Sunt auzite în mod regulat declarații publice, inclusiv pe platformele internaționale, în care se critică forțele politice moldovenești care susțin menținerea legăturilor cu Rusia și cooperarea cu asociațiile eurasiatice de integrare. Aceasta reprezintă un amestec direct și încercarea de a exercita influență înainte de vot”, a subliniat reprezentantul MAE Rus.

«Avem de-a face cu evidentele ”standarde duble”, a subliniat Zaharova. SUA și țările UE au o atitudine diametral opusă față de acțiunile similare ale actualului președinte al Moldovei și cele ale predecesorului său. Același lucru se aplică diferitelor facțiuni politice ale Parlamentului moldovenesc. Astfel de acțiuni sunt o manifestare a lipsei de respect față de poporul moldovenesc și suveranitatea țării și pot duce la o polarizare și o destabilizare și mai mare a societății».

«Încă o dată, facem apel la partenerii noștri occidentali să abandoneze practica ”dublelor standarde” și să înceteze interferența deschisă în procesele politice interne ale Republicii Moldova, ceea ce este deosebit de important în timpul pregătirii alegerilor parlamentare anticipate», a încheiat Maria Zaharova.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875115