Hot News
O actriță și un regizor pleacă în cosmos pentru a filma ”Provocarea”
17/05
Deputații europeni au inventat pentru Rusia cinci motive ca să devină Ucraina
18/05

MAE Rus: Consiliul Europei a devenit ”o arenă a confruntărilor”

Viceministrul rus al Afacerilor Externe, Aleksandr Grușko/ Foto: TASS

Rusia observă cu mare dezamăgire cum platforma Consiliului Europei se transformă într-o arenă a confruntărilor, a declarat viceministrul rus al Afacerilor Externe, Aleksandr Grușko, citat de cotidianul Rossiiskaia gazeta.

Grușko este de părere că organizația europeană devine ”ostatic al unei confruntări impuse cu Rusia”.

”Observăm cu mare dezamăgire cum Consiliul Europei se îndepărtează de principalul ei obiectiv statutar – acela de a consolida unitatea statelor continentului sau, așa cum este scris la primul articol din statut, de a consolida unitatea popoarelor europene”, a arătat diplomatul rus, vorbind în deschiderea cursurilor Institutului European de Formare al Institutului de Stat pentru Relații Internaționale din Moscova (MGIMO) și ale Consiliului Europei.

El a atras atenția asupra faptului că spiritul compromisului și al colaborării este înlocuit cu o gândire de bloc. ”Acest lucru, desigur, slăbește organizația și, încet, o transformă într-o arenă a confruntărilor”, a declarat Grușko.

Diplomatul a subliniat că transformarea instituțiilor Consiliului Europei într-un instrument de presiune asupra Rusiei și a altor țări vine în contradicție flagrantă cu obligațiile statutare și cu valorile organizației, ceea ce va avea, cu siguranță, consecințe. ”Calitatea de membru al unei organizații internaționale nu este un joc cu o singură poartă”, a apreciat Grușko.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091