Hot News
Pagini de istorie: Ce legătură există între amiralul Kolciak, crearea Cehoslovaciei și Tezaurul Rusiei
19/05
Lavrov. Rusia cere: fără confruntare în activitatea Consiliului Arctic
20/05

Pușkov a explicat destrămarea Tratatului Cer Deschis

Senatorul și publicistul rus Aleksei Pușkov/ Foto: RIA Novosti

Tratatul Cer Deschis (DON) a fost îngropat de Washington din cauza noului Război Rece împotriva Rusiei, a explicat senatorul Aleksei Pușkov, comentând denunțarea acordului de către Duma de Stat, informează agenția Rambler.ru.

”Occidentul duce un nou Război Rece împotriva Rusiei; din încredere nu a mai rămas nici măcar o amintire, iar Tratatul, care a avut cu precădere o semnificație politică, a fost îngropat de Washington, în spritul vremurilor”, a spus senatorul.

Pușkov a apreciat că la dezintegrarea Tratatului a contribuit ”pasivitatea uluitoare” a aliaților europeni ai Statelor Unite. Potrivit spuselor sale, comunitatea internațională este, acum, mai interesată de ”gen, de migranți, sexism, șovinismul masculin și rasism” decât de o reală amenințare militară.

Miercuri, Duma de Stat a votat în unanimitate pentru denunțarea Tratatului Cer Deschis, după ce, la 11 mai, șefului statului a depus o inițiativă legislativă, în acest sens, în Camera Inferioară a Parlamentului Rus. Proiectul de lege a fost elaborat ca răspuns la ieșirea SUA din Tratatul Cer Deschis, în noiembrie 2020, menționează Rambler.ru.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875082