Hot News
Halo noviny (Cehia): Poporul ceh nu îi va uita niciodată pe adevărații eliberatori, Armata Roșie
23/05
MAE rus, Zaharova: Cine a blocat proiectele comune ale Rusiei cu UE?
23/05

Roboții ”Rover” au început să livreze produse din magazinele moscovite

Robotul-curier «Yandex.Rover», în centrul Moscovei/ Foto: yandex.ru

Robotul de curierat autonom ”Yandex.Rover” a început să livreze produse din magazine în cartierul Hamovniki, din Moscova, a anunțat compania într-un comunicat preluat de agenția TASS.

«Roboții de curierat autonom ”Yandex.Rover” și-au început munca în cartierul Hamovniki, din Moscova. Ei livrează produse din magazine și comenzi din restaurantele locale la domiciliu și în centrele de business de pe raza acestui cartier. Primele supermarketuri care s-au conectat la livrări cu ajutorul robotului au fost ”Azbuka Vkusa” și ”VkusWill”, a precizat compania.

Robotul cu produse poate fi apelat prin intermediul aplicației ”Yandex.Eda” și ”Yandex Go”. Roverii pot furniza comenzi de până la 20 de kilograme greutate.

Utilizatorii ”Yandex.Eda” preferă să comande mai des mâncare la domiciliu decât să meargă la supermarket. Multe comenzi se efectuează din magazinele aflate în apropierea ansamblurilor rezidențiale. Pe viitor, de aceste livrări hiperlocalizate se vor putea ocupa roboții, curierii urmând să efectueze, mai curând, livrări pe distanțe mai mari, cu bicicletele sau cu transportul în comun. O astfel de repartizare a comenzilor va permite să fie menținut un ritm rapid de livrări pe fondul creșterii cererilor”, a explicat compania.

Alături de produse din magazine, ”Roverii” pot onora comenzile din restaurantele din Piața Usacevski și din alte unități din zonă. Pentru moment, sunt deja 40 de cafenele și restaurante pentru toate gusturile, iar, pe viitor, numărul lor va crește. În următoarele zile va apărea, de asemenea, serviciul de livrări cu ajutorul robotului din aplicația ”Yandex.Lavki”, tot în Hamovniki.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875209