Hot News
Roboții ”Rover” au început să livreze produse din magazinele moscovite
23/05
Dumitru Prunariu: Înțelegerea reciprocă de pe orbita spațială poate fi un model pentru dezvoltarea înțelegerii reciproce pe Pământ
23/05

MAE rus, Zaharova: Cine a blocat proiectele comune ale Rusiei cu UE?

Reprezentantul oficial al MAE rus, Maria Zaharova/ Foto: TASS

Proiectele comune ale Rusiei și Uniunii Europene au fost blocate din cauza sancțiunilor introduse împotriva Moscovei și a retoricii agresive a Bruxelles-ului. Este comentariul formulat de reprezentantul oficial al Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, la afirmația șefului diplomației austriece, Alexander Schallenberg, potrivit căruia Moscova nu manifestă interes pentru un dialog cu Uniunea Europeană, transmite TASS.

”Este un neadevăr. Au existat numeroase proiecte politice, umanitare, economice, la care Rusia și Uniunea Europeană au luat parte. Dar sunt blocate după adoptarea, de către Bruxelles, a sancțiunilor anti-rusești și după ce dialogul a fost înlocuit cu retorica agresivă, acuzații nefondate și campanii de dezinformare”, a scris Zaharova pe pagina sa de Facebook.

În ajunul summitului UE din 24 mai, ministrul de Externe al Austriei, Alexander Schallenberg, a afirmat că Uniunea Europeană vrea să stabilească dialog cu Rusia, dar că Moscova nu este, deocamdată, interesată de acest lucru. El a mai declarat că Moscova și Bruxelles-ul ar trebui să colaboreze în multe domenii, începând de la problemele legate de climă până la cele referitoare la energie. În plus, ministrul austriac și-a exprimat speranța că tonalitatea din relațiile dintre Rusia și Uniunea Europeană se va schimba.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2896290