Hot News
Palatele Brâncovenești găzduiesc ”Gânduri și Studii” ale Mariei Țoța, studentă la Arte Plastice în Sankt-Petersburg (VIDEO)
23/05
Peskov a comentat cuvintele lui Putin despre cei care vor ”să smulgă ceva” din Rusia
24/05

Mișustin: Concurenții Rusiei nu vor avea prea curând un avion de anvergura MS-21

Noul avion rusesc MS-21, de clasă pe distanțe medii/ Foto: twitter

Președintele Guvernului Federației Ruse, Mihail Mișustin, a declarat că de nimic asemănător avionului MS-21 nu vor avea parte, în viitorul apropiat, concurenții Rusiei. Potrivit premierului, în prezent, aparatul se află în programul de testare, dar curând va intra în serviciul transporturilor de pasageri, relatează tvzvezda.ru.

”MS-21 are cel mai larg fuselaj din clasa din care face parte, ceea ce înseamnă un confort suplimentar pentru pasageri. Concurenții noștri nu vor avea, cu siguranță, nimic asemănător, în viitorul apropiat”, a spus premierul rus la maratonul educațional ”Noua Cunoaștere”, eveniment organizat concomitent în mai multe orașe din Rusia și la care au fost invitate peste 150 de personalități, inclusiv din străinătate, să vorbească despre diferite domenii de activitate, de la istorie și cultură, la sport, IT, industrie, știință și tehnologie.

Mișustin a subliniat că avionul MS-21 este cel mai bun dintre avioanele de pasageri din clasa respectivă.

Foto: aex.ru

”Uniunea Sovietică s-a numărat printre liderii mondiali în construcția de aeronave. Dar, după destrămarea Uniunii, industria de avioane a intrat în criză. Numai la începutul anilor ‘00 a început renașterea ei. Țara noastră a reușit să treacă peste greutăți, iar avionul MS-21 este cea mai bună dovadă în acest sens. A fost construit un aparat cu adevărat foarte bun. Pentru prima dată în lume, pentru avioane cu o asemenea capacitate s-a folosit aripa compozită”, a explicat premierul.

Mișustin a subliniat că această aripă compozită a fost dezvoltată și produsă în Federația Rusă. Constructorii au reușit să introducă o tehnologie unică de infuzie sub vid, care se folosește la realizarea aripii.

Companiile străine au pierdut piața rusă

”Acest lucru necesita, însă, materiale de import, a căror livrare a fost sistată din cauza sancțiunilor. Într-un interval scurt de timp, am început să producem independent materiale similare. Iar companiile străine au pierdut piața de desfacere din Rusia”, a arătat premierul.

Potrivit informațiilor oferite anterior de ministrul industriei și comerțului, Denis Manturov, avionul de linie pentru transportul intern de pasageri MS-21, echipat cu aripi compozite de fabricație rusească, se va ridica în aer în cursul acestui an.

MS-21 este un avion de pasageri cu fuselaj lărgit, conceput să efectueze curse pe distanțe medii. Programul MS-21 este dezvoltat de corporația ”Irkut”, împreună cu Biroul de Proiectare ”Iakovlev”. După cum a menționat premierul, motorul PD-14, cu care este echipat avionul, a fost dezvoltat de o echipă de specialiști sub îndrumarea constructorului Aleksandr Inozemțev. Aeronava este destinată să transporte pasageri, bagaje și mărfuri pe rute interne și internaționale. Pentru clasa avionelor pentru distanțe medii, aparatul dispune de cel mai larg fuselaj (4,06 metri), ceea ce oferă un plus de confort pasagerilor și echipajului, comparabil cu confortul asigurat de avioanele cu fuselaj larg (de peste cinci metri) de ultimă generație, menționează publicația Vzgliad.

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875066