Hot News
Ilta-Sanomat (Finlanda): În secolul al XIX-lea, Finlanda, făcând parte din Imperiul Rus, a fost mai independentă decât acum
31/05
Patrușev a admis răspunsul de forță la acțiunile neprietenoase împotriva Rusiei
31/05

Lavrov: Rusia este pregătită să reia dialogul cu NATO

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov/ Foto: RIA Novosti

Rusia este pregătită să reia dialogul cu Alianța Nord-Atlantică, a declarat ministru rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, citat de agenția TASS.

”Vom fi pregătiți să reluăm dialogul. Așteptăm răspuns la multe dintre propunerile noastre, care sunt de mai bine de un an studiate de Alianța Nord-Atlantică și a căror adoptare ar putea ajuta în mod considerabil la aplanarea situației ce continuă să se tensioneze, inclusiv în virtutea permanentelor deplasări a infrastructurii NATO până foarte aproape de granițele noastre”, a spus el.

Potrivit lui Lavrov, cooperarea dintre Rusia și NATO a fost oprită, practic, în totalitate după lovitura de stat din Ucraina, în februarie 2014.

Ministrul a adăugat că dialogul dintre Moscova și Alianță nu trebuie să fie vorbă goală. ”El nu trebuie să existe doar pentru ca oficialii NATO să rostească, de fiecare dată, la ședințele Consiliului Rusia-NATO, acele declarații absolut identice pe care le fac în public, acuzându-ne de toate păcatele în legătură cu criza ucraineană”, a atras atenția Lavrov. ”Ne dorim ca acest Consiliu Rusia-NATO să se concentreze pe probleme de securitate, de dragul cărora a și fost creat”.

Potrivit ministrului, de aproape doi ani, Rusia nu poate primi din partea NATO răspuns la propunerea privind stabilirea unei distanțe între militari la graniță.

”De aproape doi ani, NATO nu ia în considerare propunerile noastre concrete, trimise pe linia Statului Major General al forțelor noastre armate și care constau în stabilirea unei distanțe mai aproape de care nu trebuie să aibă loc deplasarea avioanelor Aviațiilor Militare ale Rusiei și ale țărilor NATO, precum și a navelor ce aparțin flotelor militare maritime”, a spus Lavrov. De asemenea, a fost trimisă propunerea de a conveni distanța până la care vor fi împinse exercițiile militare, dar și o serie de alte propuneri concrete. La nici una dintre ele, nu am primit răspuns”.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875070