Hot News
Pușkov a arătat care este principalul pericol reprezentat de SUA
30/05
Ilta-Sanomat (Finlanda): În secolul al XIX-lea, Finlanda, făcând parte din Imperiul Rus, a fost mai independentă decât acum
31/05

S-a aflat numele celui care a condus pregătirea loviturii militare din Belarus

Foto. 24tv,ua

Lovitura militară eșuată din Republica Belarus a fost condusă de unul dintre consilierii președintelui Statelor Unite, Joe Biden, pe nume Michael Carpenter (în imagine), a anunțat postul de televiziune belarus ”ONT”, informație preluată de agenția ”Minsk-Novosti”.

Jurnalișii au menționat că fostul consilier al ministerului american al Apărării pentru Rusia și Eurasia ”știe multe” despre cum au fost planificate acapararea puterii în republică și asasinarea președintelui țării, Aleksandr Lukașenko, din moment ce el a fost cel care i-a coordonat pe toți cei implicați.

Autorii materialului au informat, de asemenea, că toate persoanele reținute dau, deja, declarații prin care și-au recunoscut vinovăția și au prezentat fragmente de înregistrări video, unde Aleksandr Feduta și alți indivizi implicați în operaținea conspirativă recunosc că au planificat să înfăptuiască o lovitură de stat și să-l lichideze, fizic, pe liderul belorus.

De menționat că însuși președintele Lukașenko a relatat, anterior, despre cum, împotriva lui și a fiilor lui, a fost pusă la cale o tentativă de asasinat. Unii dintre complotiști au fost reținuți la Moscova cu sprijinul FSB, iar alții, în Belarus. Potrivit liderul de la Minsk, în toate astea au fost implicate FBI și CIA.

De asemenea, în ajun, șeful statului a dezvăluit o serie de detalii despre tentativa de asasinat care s-a pregătit împotriva lui și de preluare a puterii în țară, anunțând un film de investigație pe această temă, realizat de postul de televiziune ”ONT”, care ar urma să fie difuzat săptămâna următoare.

 

 

1 Comment

  1. Balici Mihai spune:

    nu este de mirare
    acesti imperialisti nenorociti ,in loc sa vada ca SUA se afla in pragul prabusirii, ca jumatate din populatie traieste din ajutoare sociale, ca datoria lor externa si interna este un dezastru , ca traiesc doar din razboasie de jaf si cotropire, ca se apropie izbucnirea revolutiei sociale de eliberare a exploatarii omului de catre om ,acesti borfasi se tin numai de prostii prin alte tari
    Ei nu vad ca SUA se afla in pragul prabusirii si in maxim cativa ani se vor afla in situatia Imperiului Roman care s-a prabusit in anul 476 en si a disparut de pe scena istoriei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2874989