Hot News
Lavrov: NATO are ”planuri rău intenționate” împotriva Rusiei
02/06
Trădători la putere: Bulgarii au evaluat o posibilă intrare pe lista neprietenilor Rusiei
02/06

Maiakovski, ”Singur în mulțime”, la Casa Rusă din București

Coperta volumului ”Singur în mulțime” de Vladimir Maiakovski, în traducerea Cameliei Dinu/ Foto: Casa Rusă din București

Sergiu Bălan

Sub egida editurii Tracus Arte, la Casa Rusă din București a fost lansat public volumul ”Singur în mulțime” al poetului rus Vladimir Maiakovski (1893-1930). Lucrarea cuprinde 46 de poeme din perioada timpurie a poetului (1912-1916), în traducerea și adaptarea artistică a Cameliei Dinu – conferențiar la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine în cadrul Universității din București.

Foto: Casa Rusă din București

Volumul include tabel cronologic, prefață și notele traducătoarei.

Conf. Camelia Dinu (în imaginea din stânga) a făcut o amplă prezentare a vieții și activității poetului Vladimir Maiakovski, precum și referințe de specialitate, în detaliu, asupra întregii lui creații artistice.

S-au exprimat aprecieri critice asupra principalelor tematici ale operei maiakovskiene – orașul, primul război mondial și iubirea – și, probabil, în premieră națională, Camelia Dinu a abordat direcția religioasă întâlnită în creația lui Maiakovski.

Vladimir Maiakovski, personalitate complexă, rebelă și excentrică, rămâne expresia cea mai puternică a avangardismului rus.

                                                             (Preluat de pe pagina de Facebook a Casei Ruse din București) 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875114