Hot News
Șase principale divergențe între Rusia și Statele Unite înainte de summitul Putin-Biden
02/06
Cu ocazia Zilei Naționale a Rusiei. Anunț pentru ziariști
03/06

Serghei Riabkov a relatat despre așteptările de la întâlnirea dintre Putin și Biden

Moscova. Clădirea Ministerului de Externe al Rusiei/ Foto: Izvestia.ru

Vice-ministrul de externe Serghei Riabkov a declarat, într-un interviu acordat publicației Lenta.ru, că Moscova se așteaptă ca întâlnirea dintre președintele SUA Joe Biden și liderul rus Vladimir Putin să dea un impuls cooperării dintre cele două țări în domeniul securității informațiilor. În opinia sa, noua „ecuație de securitate” cu Statele Unite ar trebui să țină cont de situația din spațiul cosmic și securitatea cibernetică.

«În plus, există o serie de alți factori care trebuie luați în considerare în această nouă  ”ecuație de securitate ”. Printre acestea se află situația din spațiul cosmic, unde pericolul unei curse de înarmare crește. Rusia, împreună cu China și cu alte țări, se opune activ acestui lucru. Ne vom intensifica aceste eforturi în continuare. În plus, există probleme legate de securitate în domeniul securității cibernetice. Este cea mai dificilă problemă; am vorbit, deja, despre acest lucru ”, a declarat Riabkov.

Riabkov a mai menționat că negocierile între cele două părți privind pregătirea summitului ruso-american se desfășoară în fiecare zi.

”Au loc constant, în fiecare zi, pe diferite aspecte. Vor fi mâine, vor mai fi până la sfârșitul acestei săptămâni ”, a spus el.

De asemenea, potrivit acestuia, partea rusă a oferit Statelor Unite posibilitatea anulării reciproce a restricțiior introduse anterior în activitatea misiunilor diplomatice, dar nu a primit niciun răspuns pozitiv.

Șeful adjunct al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei a declarat că summit-ul președinților Federației Ruse și Statelor Unite, care urmează să aibă loc la Geneva la 16 iunie, ar putea contribui la realizarea înțelegerii reciproce și a unor acorduri privind o serie de probleme, inclusiv securitatea cibernetică și controlul armelor.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091