Hot News
Paradă moto organizată la Gura Humorului de Asociația Ruskie Motoțiclistî
13/06
Peskov a explicat de ce se duce Putin la summitul cu Biden și cum cei doi se vor întâlni cu presa
13/06

Putin i-a decorat pe Eroii Muncii și a decernat Premii de Stat

Foto: vz.ru

În cadrul unei ceremonii festive de decernare a unor înalte distincții, președintele Vladimir Putin a decorat cinci ruși cu medalii de aur ”Erou al Muncii” și a înmânat ”Premii de Stat”, relatează publicația Vzgliad.

«De Ziua Rusiei, în Sala Sf. Gheorghi a Marelui Palat al Kremlinului, a avut loc ceremonia de decernare a unor medalii de aur ”Erou al Muncii al Federației Ruse” și a unor ”Premii de Stat” în domeniul științei și tehnologiei, al literaturii și artei, pentru rezultate excepționale în activitatea de apărare a drepturilor omului și a pentru acte filantropice în anul 2020», se arată în comunicatul dat publicității în acest sens.

Se arată că președintele a conferit titlul de ”Erou al Muncii” căpitanului unui spărgător de gheață, instructorul Companiei de Transport Măritim din Orientul Îndepărtat, Ghennadi Antohin, directorului adjunct al ”ODK-Saturn” (сompanie de motoare și turbine – n.r.), Viktor Poliakov, directorului și conducătorului artistic al Școlii de Artă a Republicii Daghestan, Murad Kajlaev, macaragiului furnalului din Kuzbass, Liudmila Susliakova și tractoristului fermei de stat ”Kirov”, Aleksandr Bondarenko.

Șeful statului a înmânat, de asemenea, Premii de Stat laureaților anului 2020. Premiul a fost acordat directorului Centrului Național de Cercetări în domeniul Epidemiologiei și Microbiologiei ”N.Gamaleya”, Aleksandr Ghințburg și directorului adjunct al aceluiași Centru, Denis Logunov (ambii, pentru dezvoltarea vaccinului anti-Covid ”Sputnik V” – n.r.), șefului Centrului Național 48 de Cercetare Științifică al Trupelor de Apărare Chimică și Biologică al armatei ruse, colonel al serviciului medical, Serghei Borisevici.

Premiul de Stat al Rusiei pentru realizări excepționale în domeniul literaturii și artei pentru anul 2020 a fost acordat mitropolitului Ilarion, cântăreței de operă Hibla Gherzmava, sculptorului Aleksandr Rukavișnikov. Pentru realizări deosebite în domeniul filantropiei a fost distinsă președintele Fundației pentru salvarea copiilor grav bolnavi ”Linia Vieții”, Faina Zahavora. Premiul de Stat pentru realizări excepționale în domeniul apărării drepturilor omului a fost acordat membrului Camerei Civice a Rusiei, Elena Topolevla-Soldunova.

De asemenea, Premiul de Stat a fost acordat altor două colective de oameni de știință. Cercetătorii din Sankt-Petersburg, Evghenia Aleksandrova și Valeri Zapasski au fost distiși pentru noi abordări în studierea semiconductorilor, ce pot fi folosiți inclusiv în producția de computere cuantice.

Premiul de Stat a reveni și medicilor-oameni de știință pentru studierea de noi metode de luptă împotriva afecțiunilor oncologice la cap și gât. Au primit premiu academicianul Evgheni Cioinzonov, membrul-corespondent al Academiei de Știință a Rusiei, Igor Reșetov și Sadulla Abakarov. După cum s-a precizat în timpul ceremoniei, această terapie inovatoare a oferit pentru mii de pacienți posibilitatea de a învinge boala și a duce o viață normală.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875098