Hot News
Politicienii georgieni l-au rugat pe Putin să reia colaborarea
04/08
Cititorii ne scriu: Eftimia-Teodora, comentariul la articolul ”Ion Longin Popescu, despre programul american Lend-Lease, cu stânga”, din 03.08.2021
05/08

Lavrov: ”Atacurile” Occidentului împotriva vaccinurile rusești, neîntemeiate

Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov/ Foto: kommersant

Agenția Europeană a Medicamentelor (EMA) nu are observații legate de vaccinul rusesc împotriva coronavirusului, ”Sputnik V”, a declarat șeful MAE Rus, Serghei Lavrov. El a calificat drept neîntemeiate ”atacurile” unor țări occidentale împotriva vaccinurilor rusești, scrie cotidianul Kommersant, amintind că EMA a început verificările pentru ”Sputnik V” la 4 martie.

Într-un interviu acordat ziarului ”Komsomolskaia pravda”, șeful diplomației ruse a declarat că, în prezent, ”Sputnik V” este supus de către autoritatea europeană de reglementare unei ”expertize consecvente”. Angajații EMA se află ”într-un permanent contact de lucru” cu reprezentanți ai Ministerului Sănătății al Rusiei și cu cei ai Ministerului Industriei și Comerțului, a precizat ministrul. ”Potrivit informațiilor noastre, nu există observații legate de vaccin în sine și de gradul lui de eficacitate”, a declarat Lavrov.

Potrivit ministrului, pe măsura ce ”Sputnik V” este folosit la o scară tot mai largă (el a fost, deja, aprobat în 68 de țări), din partea ”anumitor reprezentanți” ai Uniunii Europene ”crește gradul de retorică agresivă”. După cum a spus Serghei Lavrov, unii funcționari europeni «nu dau înapoi nici de la a cere direct ca vaccinului ”Sputnik V” și străinilor vaccinați cu acest ser să li se interzică intrarea» în UE. ”Observăm atacuri neîntemeiate din partea mai multor țări occidentale împotriva vaccinurilor rusești”, a spus el.

Kommersant amintește că șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că autoritatea europeană de reglementare nu are suficiente date legate de vaccinul rusesc, motiv pentru care EMA nu poate aproba utilizarea lui. Surse Reuters au anunțat că această tergiversare privind aprobarea vaccinului ”Sputnik V” în Europa este determinată de întreruperile în punerea la dispoziția EMA a datelor necesare. Într-o reacție imediată, Fondul pentru Investiții Directe al Rusiei a calificat informația difuzată de Reuters drept un exemplu de ”campanie de dezinformare”.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875097