Hot News
Rușii în România: В помощь российским избирателям – Дистанционное электронное голосование
13/08
Ambasadorul rus a numit „convoaiele nordice” un exemplu al fraternității Rusiei și Marii Britanii
14/08

Studenții matematicieni din Sankt-Petersburg, cei mai buni din lume

Echipa sudenților din Sankt-Petersburg/ Foto: digestroom.ru

Sankt-Petersburgul a câștigat cea de-a 28-a Olimpiadă Internațională de Matematică pentru studenţi IMC-2021, desfășurată în perioada 2-8 august la Blagoevgrad, în Bulgaria, anunță Casa Rusă din București, pe pagina sa de Facebook. Un total de 113 echipe din întreaga lume au luat parte la această competiţie. Echipa Universităţii de Stat din Sankt-Petersburg a câștigat primul loc.

În plus, în clasamentul individual, Aleksandr Grebennikov de la aceeași universitatea a ocupat locul al doilea, iar mentorul echipei, profesorul Fiodor Petrov, a ocupat locul al treilea în clasamentul celor mai eficienți lideri de echipă de la olimpiadă.

În clasamentul principal, locul al doilea a fost ocupat de echipa națională a Israelului, iar pe locul trei s-au clasat studenții Universității Jagiellonski din Polonia.

 

1 Comment

  1. Rezultatele acestor tineri evidențiază într-o manieră elocventă afirmația devenită celebră a marelui Louis Pasteur: „Norocul ajută numai mințile pregătite”.
    Pe mai departe, le doresc în primul rând perseverență și curaj când vor aborda un domeniu nou ori vor obține rezultate acolo unde s-au oprit înaintașii, încredere în forțele proprii și gândire pozitivă în procesul continuu de autoperfecționare.
    Felicitări din toată inima!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875089