Hot News
Putin a răspuns cererii Angelei Merkel de a-l elibera pe Navalnîi
20/08
Discursul președintelui Vladimir Putin la încheierea discuțiilor cu cancelarul Angela Merkel
21/08

Putin a avertizat-o pe Merkel cu privire la planurile Ucrainei de a renunța la acordurile de la Minsk

În timpul negocierilor Putin-Merkel de la Kremlin/ Foto: RIA Novosti

Președintele rus Vladimir Putin a avertizat-o pe cancelarul german Angela Merkel cu privire la planurile Kievului de a abandona acordurile de la Minsk. El a afirmat acest lucru la o conferință de presă, în urma negocierilor cu Merkel, scrie Lenta.ru.

”Sunt de acord cu doamna cancelar federal cu privire la acordurile de la Minsk și la formatul Normandia, a spus președintele. Nu avem alt instrument pentru realizarea păcii și cred că acest lucru ar trebui tratat cu mare grijă și respect, în ciuda faptului că nu am reușit încă să atingem obiectivele finale ale acordului.

Acordurile de la Minsk sunt consacrate în rezoluția corespunzătoare a Consiliului de Securitate al ONU și, în acest sens, acordurile de la Minsk au dobândit formatul unei norme de drept internațional.

Ne îngrijorează faptul că partea ucraineană spune, la discuțiile oficiale, pentru presă, un lucru, dar în interiorul țării spune altceva. De fapt – vreau să subliniez acest lucru – este suficient să ne uităm la declarațiile înalților oficiali ai statului – ei spun că nu intenționează să îndeplinească acordurile de la Minsk”.

Șeful statului a menționat că Ucraina se pregătește pentru o retragere legislativă din acorduri. El a informat-o pe cancelarul federal despre apariția în republică a unui proiect de lege a cărui adoptare ar însemna ”retragerea efectivă a Ucrainei, în mod unilateral, din procesul de la Minsk”. ”Acesta nu este un document secret; el este postat pe site, cu siguranță”, a adăugat liderul rus, menționând că inițiativa contrazice complet acordurile de la Minsk.

”Sper că doamna cancelar federal, în timpul vizitei sale în Ucraina, a adăugat Putin, va exercita o anumită influență, presiune asupra autorităților ucrainene și această lege nu va fi adoptată”.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875136