Hot News
Deputatul Piskariov, despre cazul Navalnîi, la un an de la ”otrăvirea” bloggerului
20/08
Putin a avertizat-o pe Merkel cu privire la planurile Ucrainei de a renunța la acordurile de la Minsk
21/08

Putin a răspuns cererii Angelei Merkel de a-l elibera pe Navalnîi

Președintele rus, Vladimir Putin/ MFA Russia

Bloggerul și fondatorul Fundației Anticorupție, Aleksei Navalnîi, a fost condamnat nu pentru activitățile sale politice, ci pentru infracțiuni împotriva partenerilor străini, a declarat președintele rus Vladimir Putin în cadrul unei conferințe de presă ce s-a ținut în urma discuțiilor cu cancelarul german Angela Merkel, care i-a cerut eliberarea prizonierului, relatează RIA Novosti.

Liderul rus a subliniat, de asemenea, că nimeni nu ar trebui să se ascundă în spatele activităților politice în cazul încălcării legii.

«În ceea ce privește opoziția nesistemică, în general, a spus el, nu văd ca, în țările occidentale, în Europa și în Statele Unite – este suficient să amintim mișcarea Occupy Wall Street sau mișcarea ”vestele galbene” din Franța – asemenea oameni să fie sprijiniți în mod special și promovați, să zicem, în organele reprezentative, inclusiv Parlamentul. Nu vedem așa ceva. Mai mult, când oamenii au intrat în Congres, după cunoscutele alegeri din SUA, cu cereri politice, au fost inițiate peste o sută de dosare penale împotriva lor. Și judecând după acuzațiile aduse împotriva lor, aceștia se confruntă cu pedepse mari, la închisoare – de la 15 la 20-25 de ani și poate chiar mai mult. Pentru a fi complet obiectivi, v-aș ruga să acordați atenție acestei laturi a problemei».

”În ceea ce ne privește, a continuat președintele, sistemul nostru politic se dezvoltă și toți cetățenii Federației Ruse au dreptul de a-și exprima propriile opinii cu privire la problemele politice, de a forma organizații politice și de a participa la alegeri, la toate nivelurile. Dar acest lucru trebuie făcut în cadrul actualei legislații și al Constituției. Vom face totul pentru a ne asigura ca situația din Rusia să fie stabilă și previzibilă. Rusia și-a epuizat limita revoluțiilor în secolul al XX-lea. Nu mai vrem revoluții; vrem dezvoltarea evolutivă a societății și a statului nostru. Sper că așa și va fi. În ceea ce privește decizia autorităților judiciare ale Federației Ruse, v-aș ruga să tratați aceste decizii cu respect.”

Răspunzând la întrebarea legată de combaterea corupției, Vladimir Putin a spus:

”Combaterea corupției este un lucru foarte important, dar nu ar trebui să fie folosit ca instrument pentru lupta politică. Știm foarte bine și știți și dumneavoastră că acest set de instrumente este utilizat pentru atingerea obiectivelor politice și este recomandat pentru realizarea obiectivelor politice de către acele organizații care conduc activitățile oamenilor de acest fel. Pentru că lupta împotriva corupției în sine este un lucru extrem de important, noi îi acordăm o mare atenție; acordăm o mare importanță și vom face totul pentru a eradica corupția în sensul cel mai larg al cuvântului.”

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875122