Hot News
Despre situația din Crimeea înainte și după revenirea în Rusia
27/08
Rușii în România: Кто, как и когда сможет проголосовать дистанционно на выборах в сентябре?
27/08

Fiecare a zecea ”Ladă” va fi electrică. Dar când se va întâmpla

Foto: yandex.ru

Președintele ”AvtoVAZ”, Nicolas Maure, a declarat că, până în 2030, producătorul auto intenționează să crească volumul producției de mașini electrice până la 10%, scrie Gazeta.ru.

Anterior, Maure a anunțat deja că până în 2027-2028, noua platformă a ”AvtoVAZ” va permite să fie fabricate autoturisme pe benzină, metan, mașini în variantă hibridă și total electrice.

În ajun, Guvernul Federației Ruse a aprobat planul de dezvoltare a producției de transport auto electric. Până în 2024, Rusia și-a propus să producă cel puțin 25.000 de mașini electrice și să deschisă mai mult de 9000 de stații de încărcare pentru ele.

În plus, Ministerul Dezvoltării Economice și Ministerul Industriei și Comerțului au convenit condițiile în care, pentru cetățeni, vor fi aplicate reduceri la achiziționarea unor vehicule electrice localizate în Rusia. Se presupune că reducerea maximă va fi de 25% (adică 625.000 de ruble din prețul indicat al mașinii de 2,5 milioane de ruble/23 121 de euro).

”AvtoVAZ” are, deja, experiență în domeniul mașinilor electrice. În 2011, compania a prezentat ”El Lada”, dezvoltată pe baza ”Kalina” (în imagine). Au fost asamblate circa 100 de astfel de autovehicule. Fiecare a fost estimat la aproximativ 960.000 de ruble/11 098 de euro.

În urmă cu un an, în cadrul unei prelegeri pentru Universitatea de Stat din Togliati, directorul programului Lada B/C, Aleksei Lihaciov, a vorbit despre atitudinea companiei față de piața mașinilor electrice. Potrivit aprecierilor sale, în prezent nu prea are sens să investești în dezvoltarea autoturismelor electrice, deoarece la ieșirea din fabrică vor fi scumpe, iar cererea de consum, mică.

Până în 2025, producătorul auto rus va prezenta patru noi modele.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875161