Hot News
Pamfilova a cerut acces pentru străini la sistemul de monitorizare video a alegerilor din septembrie
31/08
O campanie planificată a Occidentului pentru discreditarea alegerilor din Rusia (VIDEO)
31/08

MAE rus: Ce șanse are plângerea depusă de Rusia împotriva Ucrainei la CEDO

Sediul CEDO de la Strasbourg/ Foto: RIA Novosti

Analiza plângerii depuse de Rusia împotriva Ucrainei la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO) va dura câțiva ani, a declarat Împuternicitul Ministerului de Externe pentru Drepturile Omului, Democrație și Supremația Drepturilor, Grigori Lukianțev,  relatează RT.

”În privința așteptărilor noastre, este destul de greu să construiești niște prognoze, deoarece este vorba despre un proces juridic internațional… Este de la sine înțeles că un astfel de proces durează nu doar un singur an”, a spus responsabilul rus, într-un interviu pentru RIA Novosti.

RT menționează că, în iulie, CEDO a înregistrat, pentru prima dată în istoria Rusiei, o plângere interstatală împotriva Ucrainei. În document, Moscova cere comunității mondiale să acorde atenție încălcării drepturilor omului de către autoritățile de la Kiev și să consemneze în domeniul juridic internațional o serie de infracțiuni.

Din punctul de vedere al părții ruse, lovitura de stat neconstituțională din Ucraina și promovarea, în structurile de stat ale țării, a unor forțe naționaliste, a devenit principalul motiv pentru care, în Ucraina, drepturile omului sunt încălcate în masă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875122