Hot News
Președintele Putin a discutat telefonic cu Charles Michel despre Afganistan
09/09
FSB: În spatele exploziei gazoductului din Crimeea s-au aflat serviciile ucrainene
09/09

Pamfilova: Numărul atacurilor asupra resurselor web ale Comisiei Electorale Centrale a crescut de 2,5 ori

Președintele Comisiei Electorale Centrale (ȚIK) a Rusiei, Ella Pamfilova/ Foto: zen.yandex.ru

Începând cu luna iulie, numărul acțiunilor potențial periculoase asupra resurselor Comisiei Electorale Centrale (ȚIK) și asupra site-urilor comisiilor electorale a crescut de 2,5 ori, a anunțat șefa ȚIK, Ella Pamfilova, relatează ”Parlamentaskaia gazeta”. 

Potrivit spuselor sale, de la începutul campaniei federale, numărul utilizatorilor site-ului ȚIK a crescut de cinci ori comparativ cu perioada dintre ciclurile electorale. De aproape trei ori a crescut, de asemnenea, numărul paginilor accesate. Fiecare al treilea vizitator al site-ului ȚIK lucrează cu dispozitive digitale.

”În același timp, constatăm o creștere a numărului de acțiuni potențial periculoase de pe rețeaua de Internet asupra resurselor și site-ului ȚIK, dar și asupra site-urilor comisiilor electorale”, a spus Pamfilova. ”Astfel, din iulie până la începutul lunii septembrie, numărul înregistrat de acțiuni potențial periculoase de diferite niveluri critice a crescut de 2,5 ori și a atins aproximativ 170.000. Din numărul total de acțiuni, aproape o treime au un nivel critic foarte ridicat. Adică, în caz de succes, ele pot provoca daune semnificative site-ului ȚIK și site-urilor comisiilor electorale”, a explicat Pamfilova. Șefa ȚIK a menționat că se iau toate măsurile de protecție necesare împotriva unor astfel de atacuri.

Pamfilova a subliniat că, pe măsură ce se apropie zilele de vot, cu atât mai activ vor acționa hakerii. ”Suntem pregătiți. Se iau și se vor lua toate măsurile necesare, pentru ca utilizatorii noștri să obțină la timp toate informațiile necesare”, a spus ea.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875163