Hot News
În urmă cu 80 de ani a început blocada Leningradului
08/09
Pamfilova: Numărul atacurilor asupra resurselor web ale Comisiei Electorale Centrale a crescut de 2,5 ori
09/09

Președintele Putin a discutat telefonic cu Charles Michel despre Afganistan

Președintele rus Vladimir Putin și președintele Consiliului European Charles Michel/ Foto: Biroul de presă a Kremlinului

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a discutat telefonic cu președintele Consiliului European, Charles Michel, cei doi interlocutori abordând situația din Afganistan, Ucraina și din regiunea Nagornîi Karabah.  

Cu acest prielj, s-a procedat la un schimb consistent de păreri privind evenimentele din Afganistan. A fost subliniată, de ambele părți, importanța menținerii, în această țară, a păcii civile și a prevenirii violenței, precum și importanța stabilirii unui dialog interafgan real în numele asigurării integrității statului afgan, ținând cont de interesele tuturor grupurilor de populație. A fost exprimată disponibilitatea de cooperare cu scopul stabilizării situației și prevenirii riscurilor de răspândire a terorismului, extremismului și a infracțiunilor legate de traficul de droguri, se arată într-un comunicat postat pe site-ul Kremlin.ru.

A fost analizată, de asemenea, criza internă din Ucraina, punându-se accent pe necesitatea intensificării negocierilor între părțile din conflict, cu scopul punerii în aplicare a ”Pachetului complex de măsuri”, adoptat la Minsk, în 2015, și care reprezintă singura bază de soluționare. Președintele Putin a subliniat că autoritățile de la Kiev se sustrag cu încăpățânare de la îndeplinirea obligațiilor asumate, fiind vorba, în primul rând, de stabilirea unui dialog direct cu Donețkul și cu Luganskul și legalizarea statutului special pentru Donbass. A fost subliniat, de asemenea, caracterul provocator al ideii conducerii ucrainene de organizare a așa-numitului ”summit” al ”Platformei Crimeea”, în condițiile în care problema revenirii Crimeii în componența Federației Ruse a fost definitiv închisă încă din martie 2014. În acest sens, s-a atras atenția asupra faptului că Uniunea Europeană continuă să promoveze o politică discriminatorie în privința locuitorilor peninsulei.

A fost analizată situația din Nagornîi Karabah. La rugămintea lui Charles Michel, președintele Putin a prezentat pașii întreprinși în direcția realizării prevederilor acordurilor trilaterale din 9 noiembrie 2020 și din 11 ianuarie 2021.

S-a convenit continuarea contactelor la diferite niveluri.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875148