Hot News
Rușii în România: Кто, как и когда сможет проголосовать дистанционно на выборах в сентябре?
12/09
Președintele Putin, la inaugurarea monumentului lui Aleksandr Nevski
13/09

Senatorul Pușkov: ”Sindromul afgan” al neîncrederii în SUA s-a răspândit în toată Europa

Senatorul și publicistul TV, Aleksei Pușkov/ Foto: RIA Novosti

Senatorul rus, Aleksei Pușkov, a comentat declarația Secretarului general al Alianței Nord-Atlantice, potrivit căruia crearea unor forțe unite de reacție rapidă va dezbina Europa. În opinia politicianului, declarația denotă panica lui Jens Stoltenberg, care se teme pentru viitorul NATO, relatează discover24.ru.

Orice ar spune Stoltenberg, Europa oricum nu mai are încredere în Statele Unite. După eșecul operațiunii din Afganistan, care s-a răsfrânt negativ asupra întregii Alianței, Uniunea Europeană vrea să scape de dependență și să-și formeze propriile Forțe armate. O idee care a primit sprijin în cel mai mare partid al Parlamentului European, a afirmat Pușkov.

Potrivit spuselor sale, ideea privind crearea unor forțe de reacție rapidă pare acum utopică în Uniunea Europeană. Dar faptul că ea este promovată de politicieni de rang înalt din mai multe state demonstrează că ”sindromul afgan” a afectat Europa în mod serios și va continua să lovească Statele Unite încă mult timp de acum înainte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875042