Hot News
Corneliu Vlad: În fața presiunilor occidentale, Belarusul strânge relațiile cu Rusia
14/09
Studiu: Mai puțin de o jumătate dintre ruși au economii
15/09

Președintele Vladimir Putin a intrat în autoizolare și a dezvăluit de ce

Președintele rus Vladimir Putin: noi propuneri/ Foto: kremlin.ru/ Izvestia

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat, în timpul unei consfătuiri cu membri ai Guvernului și cu conducerea partidului ”Rusia Unită”, că a intrat în autoizolare, relatează presa rusă. În același timp, liderul de la Kremlin a precizat că titrurile sale de anticorpi rămân ridicate.

”Titrurile anticorpilor mei sunt, potrivit unor date generale, destul de ridicate, dar să vedem cum va arăta în practică, în viață” a spus Putin, detaliind motivele care l-au obligat să se retragă în autoizolare.

Putin a comparat contactele sale cu persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 cu ”un experiment firesc”, care va demonstra cum funcționează, în practică, vaccinul ”Sputnik V”.

Șeful statului a anunțat că mai multe persoane din anturajul său s-au îmbolnăvit de COVID-19, una dintre ele fiind ”revaccinată cam târziu”.

”În anturajul meu cel mai apropiat s-au îmbolnăvit câteva persoane, iar unul dintre colaboratori este un om care lucrează cu mine, în imediata mea apropiere. Era vaccinat, dar titrurile i-au scăzut și, după toate probabilitățile, s-a revaccinat cam târziu. Cred că s-a îmbolnăvit la trei zile după revaccinare”, a povestit șeful statului.

El a subliniat că, în ajun, discutase cu el aproape toată ziua. ”În ajun, am comunicat cu el o zi întreagă, foarte aproape, pe parcursul unei zile întregi”, a adăugat Putin.

Liderul de la Kremlin a amintit că, în aceste condiții, a fost nevoit să amâne deplasarea în Tadjikistan. Dar la summiturile ODKB (Organizația Tratatului de Securitate Colectivă) și ȘOS (Organizația de Cooperare de la Shanghai) va participa în regim online.

Secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, a declarat că șeful statului este perfect sănătos și că nu există motive pentru introducerea unor protocoale speciale odată cu retragerea lui în autoizolare. În plus, Peskov a asigurat că izolarea nu va influența asupra ritmului de muncă al lui Putin. Doar întâlnirile bilaterale sunt ”amânate până la noi ordine”.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875068