Hot News
Maria Zaharova, despre votul din străinătate
18/09
Pușkov, despre declarația Washingtonului privind securitatea alianței AUKUS
19/09

Alegeri în Rusia. Observator italian: Nu am văzut așa ceva în Europa

Foto: pnp.ru

Relatările unor mass media occidentale despre posibile nereguli în procesul electoral din Rusia sunt complet nepotrivite, a declarat Filippo Ferrara, reprezentant al Partidului ”Liga Nordului” și vicepreședinte al Consiliului Municipal Capurso, scrie RIA Novosti.

”După părerea mea, sunt alegeri bine pregătite din punct de vedere tehnic; totul este de foarte înaltă tehnologie. Nu am văzut așa ceva în Europa. Noi, ca oameni veniți din Bătrâna Europă, nu am văzut o astfel de organizare”, este de părere politicianul italian.

Alt observator din Italia, fondatorul și redactorul revistei ”Opinio Juris” – Revista de drept și politică, doctorul în științe politice Domenico Nicerino, a subliniat nivelul ridicat al procesului de supraveghere a alegerilor.

”Printre procedurile menite să ofere un control eficient al algerilor: funcționarea fără întrerupere a camerelor video de la fiecare secție de vot în parte; sistem informatic pentru strângerea documentației video, ce poate fi vizualizată de cetățenii ruși; protecția procesului de vot împotriva unui posibil atac cibernetic”, a detaliat Nocerino într-un articol scris de el pentru mass-media italiene.

De asemenea, expertul salută organizarea sigură a votului în ”zonele roșii” COVID.

«Comisia electorală a asigurat prezența membrilor săi cu toate echipamentele de protecție personală necesare pentru”zona roșie”», a spus el.

În articolul său, Nocerino remarcă agravarea relațiilor dintre UE și Rusia pe probleme electorale; cu toate acestea, în opinia sa, aceste probleme nu îi deranjează pe ruși.

”Atâta timp cât ochii întregii lumi sunt îndreptați spre Federația Rusă, viața cetățenilor ruși pare să se desfășoare calm, la ani lumina distanță de contradicțiile internaționale”, a rezumat expertul.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875052