Hot News
Kremlinul a spus cine este vinovat de creșterea prețurilor la gaze în Europa
23/09
Crimeea și Kremlinul au răspuns la declarația lui Erdogan privind ”anexarea” peninsulei
23/09

Premierul rus: Pregătiți-vă pentru o reducere a consumului de petrol și gaze

Președintele Guvernului Rus, Mihail Mișustin/ Foto: RIA Novosti

Premierul Rusiei, Mihail Mișustin, a vorbit despre necesitatea unor pregătiri în vederea reducerii treptate a utilizării combustibililor tradiționali – petrol, gaze și cărbune, pentru a se adapta la folosirea tipurilor de combustibili alternativi, informează agenția Lenta.ru. 

”Economia mondială se îndreaptă spre o trecere treptată la energia cu emisii reduse de carbon. Iar asta reprezintă deja noua realitate”, a declarat președintele Guvernului la o consfătuire cu vicepremierii. El a cerut îmbunătățirea eficienței energetice, dezvoltarea energiei alternative și construirea unei infrastructuri adecvate. 

Mișustin a declarat, de asemenea, că până la sfârștiul anului trebuie elaborat și aprobat planul consolidat de acțiuni în vederea adaptării economiei ruse la tranziția energetică globală. În acest scop, în guvern vor fi create grupe speciale de lucru. Coordonatorul decarbonizării va fi prim vicepremierul Andrei Belousov. 

Lenta.ru menționează că, la sfârșitul lunii septembrie, ”Rostehnologhia” a anunțat că Rusia are rezerve de petrol pentru încă 30 de ani și de gaze naturale pentru 70 de ani de acum înainte. Departamentul a notat, de asemenea, reducerea numărului de zăcăminte noi și epuizarea treptată a celor vechi. 

La începutul lunii septembrie, Ministerul Dezvoltării Economice al Rusiei a anunțat elaborarea unui proiect de strategie națională de dezvoltare în condiții de emisii reduse de carbon până în 2030. Documentul propune patru variante de programe: inerțial, de bază, intensiv și agresiv. Scenariile diferă după volumul de investiții și viteza de tranziție energetică. La unul dintre puncte se arată că, începând cu anul  2023, pădurile Rusiei vor putea absorbi până la 1,1 miliarde tone de dioxid de carbon pe an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875201