Hot News
Putin: Moscova și Ankara au învățat să găsească compromisuri reciproc avantajoase
30/09
Putin: Rusia este lider în dezvoltarea tehnologiilor pentru energie nucleară spațială
30/09

Un atac fără precedent de agresiune informațională împotriva mass media rusă

Sediul principal al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei din Moscova/ Foto: RIA Novosti

Declarația MAE Rus despre ștergerea de pe serviciul de streaming al YouTube, fără posibilitate de restabilire, a conturilor proiectelor în limba germană ale holdingului media RT.

Proiectele în limba germană ale holdingului media RT au fost supuse unui atac fără precedent de agresiune informațională, de către platforma video online YouTube, atac lansat cu evidenta conivență, dacă nu chiar la insistența părții germane, se arată într-o declarație a MAE Rus, postată pe pagina instituției de pe rețeaua Telegram.

Logotipul Holdingului media RT – Russia Today/

Au fost înlăturate drepturile de restabilire a conturilor a doi operatori media ai grupului RT – ”RT DE” și ”Der Fehlende Part”. Încercările gigantului de internet de a lega aceste acțiuni revoltătoare de niște ”încălcări abstracte ale regulilor interne ale comunității” nu pot și nu vor fi privite drept justificare pentru această nouă manifestare a cenzurii și de suprimare a libertății de exprimare a opiniilor.

Nu există nici un fel de îndoială că, la asemenea acțiuni neautorizate în privința proiectului media ce ocupă poziția a patra în ratingul de popularitate al mass-media de limbă germană la categoria ”Știri și politică”, platforma de găzduire YouTube a recurs cu sprijinul explicit și tacit al autorităților germane și al mijloacelor de informare în masă locale, care i-au supus, fără jenă și aproape deschis, pe corespondenții posturilor rusești la ani de hărțuire, inclusiv la blocarea conturilor bancare, la defăimare în spațiul public, etc.

Scopul agresiunii împotriva proiectelor holdingului media rus este evident – acela de a înăbuși surse de informații care nu se încadrează în tonul mediatic confortabil pentru oficialii germani.

Astfel, de dragul unor interese conjuncturale, care sunt mai presus de ”normele și valorile” proclamate drept liberale, platforma americană de internet și autoritățile germane au determinat, prin acțiunile lor, ca un auditoriu de 700.000 de vorbitori de limba germană, abonați la posturile de internet mai sus menționate, să fie privați într-o secundă de sursa de informare pentru care au optat.

Data punerii în aplicare a planului (nu vrem să ne gândim că este vorba despre Infobarbarossa) a fost aleasă, se pare, cu un cinism aparte – având în vedere că, la 28 septembrie, este marcată Ziua internațională a accesului general la informație.

Ținând cont de caracterul celor întâmplate, ce se înscriu total în logica războiului informațional declanșat împotriva Rusiei, adoptarea unor măsuri de răspuns simetrice în privința mass-media germane în Rusia, acuzate de nenumărate ori de implicare în amestecul din afară în treburile interne ale țării noastre, apare nu doar adecvată, dar și necesară. Luând în considerare numeroasele îndemnuri, ignorate de partea germană, de a reveni la îndeplinirea obligațiilor lor în domeniul apărării drepturilor mass-media și a libertății de exprimare, considerăm că astfel de măsuri reprezintă singura modalitate posibilă de a stimula interesul partenerilor pentru un dialog constructiv și consistent în jurul aceste situații de neacceptat.

După examinarea apelului lansat de postul de televiziune RT cu rugămintea de a i se acorda protecție în legătură cu discriminarea, s-a decis să fie sesizate instituțiile competente ale Federației Rusie cu propunerea de elaborare și adoptare a unor măsuri de răspuns în privina platformei de găzduire YouTube și a mass-media germane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875210