Hot News
Senatorii ruși au adoptat ”Declarația privind necesitatea ca societatea internațională să-și unească eforturile pentru combaterea terorismului”
06/10
Rusia consideră că nu era obligată să forțeze o parte a Ucrainei să rămână în componența ei
07/10

Putin: Rusia vede speculații în jurul tranzitului de gaze prin Ucraina

6 octormbrie 2021. Președintele Vladimir Putin, la o ședință dedicată dezvoltării sectorului energetic/ Foto: TASS

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că Moscova observă speculații în jurul tranzitului de gaze pe teritoriul Ucrainei, relatează agenția TASS.

”Vedem tot felul de speculații pe tema sistemului de transport al gazelor naturale al Ucrainei, al livrărilor pe teritoriul ei”, a spus șeful statului la o ședință dedicată dezvoltării sectorului energetic.

Vorbind despre cauzele crizei gazelor din Europa, el a subliniat încă un motiv pentru această criză: europenilor le-a jucat feste și decizia lor de a schimba regulile jocului pe piața gazului.

”Am discutat cu Comisia Europeană anterioară, a spus el, și toate activitățile sale au avut ca scop reducerea așa-numitelor contracte pe termen lung, vizând tranziția către tranzacționarea bursieră a gazelor. S-a dovedit că astăzi a devenit absolut evident că această politică este eronată – eronată, deoarece nu ia în considerare specificul pieței gazelor naturale din cauza unui număr mare de incertitudini. Iar consumatorii, inclusiv, de exemplu, producătorii de îngrășăminte, pierd în totalitate reperele de preț. Toate acestea duc la rateuri și, așa cum am spus, la dezechilibre”.

Încercările europene de a găsi un echilibru, totuși, dintr-un anumit motiv se rezumă la o căutare a vinovaților și toate privirile în acest sens sunt îndreptate către Gazprom. Acest lucru se întâmplă în ciuda faptului că aprovizionarea cu gaze rusești în acest an este aproape de un record. Președintele a subliniat încă o dată că țara și-a îndeplinit întotdeauna și își va îndeplini în continuare obligațiile. Acest lucru se referă și la tranzitul prin Ucraina, a cărui conductă, potrivit unor politicieni de la Bruxelles și Washington, ar putea salva Lumea Veche de o criză energetică dacă se pompează mai mult gaz prin ea.

”Rusia a fost și este întotdeauna un furnizor de încredere de gaze pentru consumatorii săi din întreaga lume, atât în ​​Asia, cât și în Europa. Ea își îndeplinește întotdeauna toate obligațiile, în totalitate”, a spus președintele și a anunțat că, în primele nouă luni ale anului, compania Gazprom a crescut cu 8% transportul de gaze prin Ucraima, depășindu-și obligațiile în această sferă.

”Obligațiile noastre contractuale de livrări prin sistemul de transport al gazelor naturale al Ucrainei reprezintă 40 de miliarde de metri cubi de gaze pe an, iar pe primele 9 luni ale anului, Gazprom a sporit aceste livrări, pompând prin sistemul de transport al Ucrainei mai mult cu peste 8%”, a declarat Putin. El a adăugat că ”se poate afirma cu certitudine că ne-am depășit obligațiile privind livrările de gaze pe teritoriul Ucrainei”.

Putin a subliniat că, din punct de vedere economic, pentru compania Gazprom nu este profitabil să crească în continuare tranzitul de gaze prin Ucraina. ”Pentru Gazprom, să crească și mai mult volumul nu este profitabil din punct de vedere economic, pentru că este mai scump. Promparea prin noile sisteme este considerabil mai ieftină, cu aproximativ 3 miliarde de dolari pe an la volumele corespunzătoare de aprovizionare”, a explicat președintele Rusiei.

El s-a adresat, de asemenea, celor care se gândesc la protecția mediului înconjurător, fără să o folosească drept argument pentru lupta politică. ”Aș dori să amintesc faptul că livrările prin noile sisteme de transport prin conducte, date în exploatare în ultimii ani și care sunt puse acum în funcțiune, reduc de 5,6 ori cantitatea de emisii de CO2 în atmosferă deoarece acolo este echipament nou, un volum mai mare cu emisii mai puține”, a spus Putin. El a adăugat că noile gazoducte permit ca produsele petroliere să fie pompate la presiune ridicată.

1 Comment

  1. Turcanu spune:

    Cu ocazia aniversări zilei de naștere a Președintelui Vladimir Putin îi urez un călduros La mulți ani iar daca aveti un vis sa se împlinească.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875065