Hot News
”O situație absurdă”: Politologul Alexander Rahr a explicat declarația Germaniei privind ”Nord Stream 2”
08/10
Rușii în România: Об аккредитации СМИ на седьмой Всемирный конгресс российских соотечественников, проживающих за рубежом
08/10

Premiul Nobel pentru Pace din 2021 a fost acordat pentru doi jurnaliști – rusul Dmitri Muratov și filipineza Maria Ress

Redactorul-șef al ziarului de opoziție ”Novaya Gazeta”, Dmitri Muratov/ Foto: TASS

Comitetul Nobel a anunțat că acești jurnaliști au primit premiul ”pentru eforturile lor de a apăra libertatea de exprimare, care este o condiție prealabilă pentru democrație și o pace durabilă”.

Dmitry Muratov este ziarist, prezentator TV, redactor-șef al ziarului de opoziție ”Novaya Gazeta”. El a fost unul dintre fondatorii acestuia în 1993 şi îl conduce de 24 de ani în total. Publicația rămâne ”cel mai independent ziar din Rusia de azi”, după cum a declarat Comitetul Nobel într-un comunicat.

Kremlinul îl felicită pe redactorul-șef al ”Novaya Gazeta”, Dmitri Muratov, pentru Premiul Nobel pentru Pace, a declarat reporterilor secretarul de presă al șefului statului, Dmitri Peskov. ”Îl putem felicita pe Dmitri Muratov; el lucrează în mod consecvent conform idealurilor sale, este atașat idealurilor sale, este talentat și curajos și, desigur, aceasta este o apreciere înaltă, pentru care îl felicităm!”, a spus Peskov.

Menționăm că Muratov a devenit al treilea rus (sau cetățean al URSS) din istorie care a primit Premiul Păcii. Înaintea lui, această distincție le-a fost acordată lui Andrei Saharov și Mihail Gorbaciov .

Anunțarea laureaților are loc în perioada 4-11 octombrie. Înmânarea prestigiosului premiu este programată pentru 10 decembrie în cadrul Săptămânii Nobel.

Maria Ressa este jurnalistă și scriitoare filipineză care este cofondatorul site-ului de știri ”Rappler”. A lucrat ca reporter de investigație în Asia de Sud-Est timp de aproximativ 20 de ani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875083