Hot News
MAE Rus pune punctul pe ”i” în relația cu NATO
18/10
Sub sigla ”Secret”: La Murmansk se încheie filmările despre salvarea suedezelor în 1984
19/10

”Cumpăr căsuță pentru pisică”. 18 milioane de dolari pentru campionii Dota2

Foto: twitter

Pentru prima dată în istorie, echipa Rusiei de e-sports a devenit cea mai bună la Campionatul Mondial Dota2 și a fost felicitată de președintele Vladimir Putin. În finala competiției, desfășurată la București, sportivii cibernetici ai Rusiei au fost mai puternici decât favoriții din China, informează Smotrim.ru.

Jucătorii echipei de e-sports a Rusiei, Team Spirit, alcătuită din trei ruși și doi ucraineni, au învins, în finală, echipa chineză PSG.LGD.

Pentru Team Spirit au evoluat rușii Aleksandr Hertek (nickname – TORONTOTOKYO), Magomed Halilov (Collapse) și Iaroslav Haidionov (Miposhka), precum și ucrainenii Ilia Muliarciuk (Yatoro) și Miroslav Kolpakov (Mira). Echipa este antrenată de Airat Gaziev.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a trimis o telegramă de felicitare echipei Team Spirit. ”Ați demonstrat strălucite calități de lideri și ați dat dovadă de solidaritate pe drumul spre finală. În jocul decisiv, un adevărat test de măiestrie și caracter, ați reușit să preluați inițiativa și să învingeți un adversar redutabil. Sportivii noștri cibernetici au demonstrat voință de a câștiga și capacitatea de a cuceri orice culmi”, a subliniat liderul de la Kremlin în mesajul său.

Campionii au intrat în posesia unui premiu de 18,2 milioane de dolari. Confruntările din cadrul competiției The International 10, găzduită de capitala României, a fost urmărită în întreaga lume de 2,5 milioane de oameni. După un succes atât de semnificativ, rușii speră că, în 2023, cea mai mare întrecere de e-sports se va desfășura în Rusia.

Învingătorii nu s-au gândit, deocamdată, cum vor cheltui o sumă atât de mare de bani. Mahomed Halilov a declarat că nu are nevoie de nimic. Aleksandr Hertek intenționează să cumpere un apartament în Moscova pentru sora lui de 11 ani. Ilia Muliarciuk vrea o căsuță pentru pisica lui, dar nici el nu și-ar refuza o locuință nouă. Miroslav Kolpakov și-a propus să cumpere o mașină pentru tatăl său.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875053