Hot News
Peskov. Cât de periculoasă este Rusia pentru alte țări
18/10
”Cumpăr căsuță pentru pisică”. 18 milioane de dolari pentru campionii Dota2
19/10

MAE Rus pune punctul pe ”i” în relația cu NATO

Bruxelles, sediul NATO/ AP/ NTV

Începând din 1 noiembrie, Rusia suspendă activitatea reprezentanței sale la NATO și, totodată, activitățile misiunii militare a alianței la Moscova, a anunțat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

Sediul Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei/ Foto: RIA Novosti

Acreditarea misiunii militare de legătură a NATO din Moscova este retrasă de la 1 noiembrie. De asemenea, Rusia a notificat Secretariatul Internațional al NATO că pune capăt lucrărilor Biroului de informații al alianței de la Moscova, care a fost înființat pe lângă Ambasada Belgiei.

Șeful Ministerului de Externe Rus a spus că acesta este un răspuns la decizia Alianței Nord-Atlantice de a revoca acreditarea a opt angajați ai misiunii permanente a Rusiei în cadrul organizației.

”Ca urmare a pașilor intenționați din partea NATO, nu avem condiții adecvate pentru activitatea diplomatică elementară și, ca răspuns la acțiunile NATO, suspendăm activitatea reprezentanței noastre permanente de la NATO, inclusiv activitatea reprezentantului militar principal, probabil de la 1 noiembrie, sau poate va mai dura câteva zile,” a spus șeful diplomației ruse.

El a precizat: dacă NATO are întrebări către Rusia, alianța poate să se adreseze ambasadorului rus în Belgia.

Potrivit lui Lavrov, Moscova nu va mai pretinde că, în viitorul apropiat, sunt posibile oarecare schimbări în relațiile cu NATO.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a explicat retragerea acreditării de la 8 membri ai misiunii ruse la NATO prin faptul că s-au dovedit a fi ”ofițeri de informații care lucrează sub acoperire”. El a adăugat, de asemenea, că alianța înregistrează ”o creștere a activității rău intenționate a Rusiei”.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe Rus, Maria Zaharova, a declarat că această decizie a fost surprinzătoare prin obrăznicia ei și a calificat acuzațiile de ”acțiuni rău intenționate” împotriva diplomaților ruși ca fiind fără temei și ipocrite

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875087