Hot News
Patrușev: Rusia este gata să depoziteze pe teritoriul său combustibil nuclear uzat
31/10
Bătălie câștigată. Dina Averina s-a răzbunat pentru Olimpiadă
31/10

Putin: Rusia resimte pe propria piele urmările încălzirii globale

Președintele rus Vladimir Putin/ Foto: kremlin.ru

Ca și alte țări, Rusia resimte pe propria piele consecințele încălzirii globale, deosebit de îngrijorătoare fiind topirea permafrostului, a declarat președintele Rusiei, Vladimir Putin, luând cuvântul, în regim online, la summitul G20.

”Ca și alte țări, Rusia resimte pe propria piele consecințele negative ale încălzirii globale. Iată de ce noi ne confruntăm cu deșertificarea, cu eroziunea solului. În mod deosebit ne îngrijorează topirea permafrostului, ce reprezintă o parte considerabilă a teritoriului nostru”, a spus Putin.

Președintele Rusiei a menționat că, în Rusia, temperatura medie anuală crește mai rapid decât cea mondială de 2,5 de ori. În ultimii 10 ani, ea a urcat cu o jumătate de grad.

În același timp, el a amintit că Rusia participă activ la eforturile internaționale de conservare a climei, respectând inclusiv obligațiile ce îi revin în temeiul Convenției cadru a ONU privind schimbările climatice și al Acordului de la Paris.

”Potrivit estimărilor experților internaționali, Rusia se numără printre liderii decarbonizării globale. În ultimii 20 de ani, intensitatea carbonului a economiei noastre s-a redus anual în medie cu 2,7%, ceea ce înseamnă mai mult decât în toată lumea, mai mult chiar decât în țările G7”, a adăugat liderul rus. După cum a mai afirmat Putin, Rusia intenționează să atingă obiectivul de neutralitate a emisiilor carbon până în 2060.

Reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră este insuficientă; trebuie sporit, de asemenea, gradul lor de absorbție, un domeniu unde Rusia deține un mare potențial, a declarat președintele Putin.

”Pentru rezolvarea problemelor încălzirii globale simpla reducere a volumelor de emisii nu este suficientă. Trebuie să crească și gradul de absorbție a gazelor cu efect de seră. Iar aici, Rusia are, ca și o serie de alte țări – oportunități colosale”, a spus liderul rus.

El a menționat, în acest sens, potențialul de absorbție a pădurilor naționale, al tundrei, al terenurilor agricole, mlaștinilor și mărilor. Rusia intenționează să mărească suprafața de reîmpădurire și să extindă teritoriile de natură neatinsă, a asigurat șeful statului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875208