Hot News
Ziua internațională împotriva fascismului și antisemitismului
10/11
Un factor destabilizator: Statele Unite creează o grupare militară la granițele de sud ale Rusiei
10/11

Lukașenko: Tranzitul refugiaților în Europa este asigurat de o ”structură mafiotă” din UE

Foto: Reuters

În Uniunea Europeană există ”o structură mafiotă” care asigură tranzitul refugiaților din Orientul Mijlociu prin Belarus, a declarat președintele țării, Aleksandr Lukașenko, într-un interviu acordat redactorului șef al revistei ”Naționalnaia oborona” (”Apărarea națională”), Igor Korotcenko, informează RT.

Potrivit șefului statului, serviciile de tranzit sunt plătite.

”Oamenii care vin de acolo nu sunt niște săraci. Iar dacă sunt săraci, le-au dat bani. Noi monitorizăm în totalitate această rețea. Cei care sunt în Polonia (i-au prins deja și chiar i-au obligat să declare cine sunt). Nu erau beloruși… Iar zecile de călăuze, care aduc oameni, sunt nemți, dar în primul rând polonezi, dar și ucraineni, lituanieni. Cu alte cuvinte, acolo este o structură mafiotă, care asigură tranzitul”, a spus Lukașenko, citat de agenția BELTA.

Președintele a adăugat că ”structura” are celule proprii în Germania, Franța, în alte state.

”S-au sunat unii pe alții – veniți, vă primim. Sunt deja așteptați acolo”, a relatat Lukașneko.

Potrivit șefului statului, ”refugiații au fost aduși la granița cu Polonia – acest tranzit este asigurat de oameni”.

”Acolo sunt urcați în avion, avionul zboară încoace, aici sunt luați, sunt duși la graniță, sunt trecuți peste graniță, iar acolo sunt preluați de ai lor – polonezi, nemți, ucraineni. Și totul pentru bani”, a arătat el.

Lukașenko a adăugat că migranții ”nu se duc undeva aiurea”, ei merg la persoane concrete, care-i așteaptă în Germania: la rude și la prieteni.

”Dacă cineva crede că ei fug prostește mii de kilometri, este o tâmpenie. Totul este foarte bine organizat. Iar Republica Belarus este doar o etapă. Și nu este deloc etapa principală”, a subliniat liderul de la Minsk.

În iulie, președintele belorus a declarat că în Lituania există grupări criminale care se ocupă de aducerea în țară a emigranților ilegali.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875068