Hot News
O femeie din Petersburg, mama a trei copii, recunoscută drept cea mai frumoasă femeie din lume
15/11
Stoltenberg a declarat că nu există un consens cu privire la aderarea Ucrainei la NATO
15/11

MAE rus a răspuns la atacurile Marii Britanii, arătându-i propriile ei crime

2003. Trupele britanice îm timpul invaziei în Irak. Senatorul rus Vladimir Djabarov: cinismul britanicilor nu are margini/ Foto: concord-kl.livejournal.com

Ministrul de Externe al Marii Britanii, Liz Truss, a încercat să acuze Rusia de situația de la granița dintre Republica Belarus și Polonia. Potrivit declarațiilor sale, a fost creată ”o rușinoastră criză artificială a migrației”, căreia trebuie să-i pună capăt Vladimir Putin, relatează publicația Vesti.ru.

Reprezentanta oficială a MAE Rus, Maria Zaharova/ Foto: yandex.ru

Răspunsul Ministerului de Externe al Rusiei nu s-a lăsat așteptat. Reprezentanta oficială a instituției, Maria Zaharova, a atras atenția asupra faptului că Marea Britanie nu are nici un drept de a acuza pe cineva, atâta timp cât ea însăși nu va răspunde pentru crimele sale.

Zaharova a amintit de invazia Marii Britanii în Irak, când 45.000 de soldați au ajutat Statele Unite să ocupe această țară, să-i ucidă cetățenii, să-i jefuiască resursele. Astfel, a continuat reprezentanta MAE Rus, Londra poartă o foarte clară responsabilitate istorică pentru tot ceea ce se întâmplă în Irak.

După cum a subliniat Maria Zaharova, acuzând Moscova de implicare în criza migrației apărută între țările UE și Belarus, Occidentul a lansat o campanie propagandistică pentru a scăpa de responsabilitate.

Un cinism fără margini

Acuzațiile britanice împotriva Rusiei, din cauza situației de la granița belaruso-polonă, sunt izbitoare în amploarea cinismului lor, a declarat Vladimir Djabarov, prim-adjunct al șefului Comitetului Internațional al Consiliului Federației.

Senatorul Vladimir Djabarov/ Foto: RIA Novosti

”Ministrul de Externe britanic a acuzat direct Rusia de situația refugiaților irakieni la granița poloneză-belarusă. Amploarea cinismului politic și moral al politicienilor britanici este izbitoare. Sau cred că lumea a uitat cum Washingtonul și Londra au înșelat pe toată lumea, acuzând Irakul condus de Saddam Hussein de crearea și stocarea de arme chimice?” – a scris Dzhabarov pe canalul său Telegram.

El a subliniat că trupele din SUA, din Marea Britanie şi din Polonia au invadat Irakul în 2003; au ucis şi au rănit civili, le-au distrus casele și au jefuit zăcămintele petroliere. ”Cu toate acestea, în Irak nu au fost găsite arme chimice sau bacteriologice. Oare liderul britanic Tony Blair, în 2003, nu și-a mințit inspirat Parlamentul cu privire la presupusele depozite uriașe de arme chimice ale lui Hussein? Sau britanicii nu-și mai amintesc asta? Dar întreaga lume civilizată își amintește și nu va uita”, a conchis politicianul

Între timp, situația la frontiera dintre Belarus și Polonia se agravează. Potrivit informațiilor, aproximativ 50 de refugiați au reușit să pătrundă ilegal în Polonia.

2021. Refugiații de la granița beloruso-poloneză/ Foto: glas.ru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875068