Hot News
Lavrov a pus toate punctele pe i cu privire la Donbass și a prezentat un ultimatum OSCE
24/11
”Soiuzmultfilm” a prezentat primul trailer din ”Nu, pogodi!”, noua versiune
24/11

Serghei Șoigu: SUA au exersat varianta utilizării armei nucleare împotriva Rusiei

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu/ Foto: RIA Novosti

Militarii ruşi au constatat o creştere semnificativă a activităţii bombardierelor aviaţiei strategice a SUA în imediata apropiere a frontierei de stat a Federaţiei Ruse, a declarat ministrul Apărării a Rusiei, Serghei Şoigu, relatează agenţia RIA Novosti.

”Observăm o intensificare semnificativă a acțiunilor bombardierelor aviației strategice americane în apropiere de granițele Rusiei. În ultima lună au fost efectuate circa 30 de decolări pe direcția granițelor Federației Ruse, ceea ce este de 2,5 ori mai mult decât în perioada similară a anului trecut”, a declarat Șoigu la discuțiile avute cu omologul său din China, Wei Fenghe.

Șoigu a subliniat că, ”în cursul acestei luni, pe durata exercițiilor Global Thunder ale forțelor strategice americane, 10 bombardiere strategice au exersat, practic simultan, varianta de utilizare a armei nucleare împotriva Rusiei din direcțiile Vestică și Estică”.

”Distanța minimă față de granița noastră de stat a fost de aproximativ 20 de kilometri”, a anunțat Șoigu. China și Rusia sunt, de mulți ani, parteneri strategici, a amintit ministrul, subliniind că, acum, în condițiile de intensificare a turbulenței geopolitice și a creșterii potențialului conflictual în diferite regiuni ale lumii, dezvoltarea cooperării dintre cele două țări este deosebit de actuală.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875135