Hot News
Putin a propus începerea negocierilor pentru a ajunge la garanții de neextindere a NATO spre est
01/12
Regele e gol! Declarația Ministerului Rus de Externe în legătură cu planurile SUA de a organiza un “summit pentru democrație”
02/12

Kremlinul a apreciat declarația lui Lukașenko privind recunoașterea Crimeii

Purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov/ Foto: postnews24.ru

Declarația președintelui Belarusului Aleksandr Lukașenko privind recunoașterea Crimeii de facto și de jure ca fiind a Rusiei este considerată la Kremlin drept foarte importantă, a anunțat secretarul de presă al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov, transmite RIA Novosti.

„Desigur, președintele Lukașenko a făcut, ieri, o declarație foarte importantă că, în percepția părții belaruse, Crimeea este rusă de facto și de jure”, a spus Peskov.

El a mai adăugat că nu are nicio îndoială că Lukașenka, „la momentul potrivit”, va vizita Crimeea împreună cu președintele rus Vladimir Putin. În același timp, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a clarificat că aceasta nu va fi o vizită într-un anume oraș din regiune, ci o excursie în peninsula în ansamblu.

Anterior, Lukașenko a recunoscut, într-un interviu, că, începând din 2014, când în peninsulă a avut loc referendumul, Crimeea este de facto și de jure teritoriul Rusiei. Liderul belarus a vorbit și despre vizita sa în peninsulă: potrivit lui, o călătorie comună acolo cu Putin ar însemna recunoașterea Crimeii ca rusă.

1 Comment

  1. BALICI MIHAI spune:

    Normal ca este din tinutul rusesc
    La fel Donbass de unde era unchiul meu Matcin Grigore erou de razboi
    Ucraina sa dea inapoi tinuturile primite cadou de la URSS, si anume
    -tinutul Herta, Bucovina romaneasca ,Bucovina maghiara si partea cu Liovul ce a apartinut de veacuri Poloniei
    Asa cum a propus un oficial ucrainean spargerea Rusiei in 15 tari , astfel sa poate fi dominata de americani , sa se desfaca in 4 tari Ucraina
    Asa sa ne ajute D-zeu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875079