Hot News
Nu va fi nici un ”dezgheț”. Ce vor discuta Putin și Biden la întâlnirea lor
04/12
”China Military”: SUA folosesc Ucraina pentru a ”priponi” Europa
04/12

În SUA a fost dezvăluită ”sabotarea” din partea Ucrainei în situația din Crimeea

Crimeea/ Foto: Kommersant

Fostul consilier al Congresului Statelor Unite, Ariel Cohen, afirmă că, în 2014, Ucraina a cedat de bună voie Crimeea Rusiei, transmite agenţia Lenta.ru.

În 2014, Ucraina a cedat de bună voie Crimeea și flota Rusiei, a scris, într-un articol pentru revista Newsweek, fostul consilier în Congresul SUA, Ariel Cohen.

În opinia lui, corupția și incompetența împiedică Ucraina să ”nu mai depindă de Moscova”. ”Kievul trebuie să scape de obiceiul de a sabota de bună voie, obicei apărut în războiul cu Rusia, în 2014, când armata ucraineană a cedat Crimeea și propria Flotă din Marea Neagră”, este de părere Cohen.

El susține că, acum, Rusia își ”sporește presiunea” asupra Ucrainei prin ”concentrarea de trupe” la graniță. În plus, Cohen consideră că Moscova s-ar folosi de dependența energetică a Kievului.

În ultimul timp, în mass media occidentale a apărut un nou val de articole potrivit cărora Rusia ar pregăti o invazie a Ucrainei. Inițial, Kievul declara că nu observă nici o creștere a numărului de trupe la frontierele sale, după care a început să vorbească despre un atac iminent.

Moscova a respins în repetate rânduri aceste acuzații. După cum a declarat reprezentantul Kremlinului, Dmitri Peskov, Rusia nu are nici un fel de planuri agresive, nu intenționează să atace pe nimeni, iar deplasarea de trupe pe teritoriul ei nu trebuie să neliniștească pe nimeni. În același timp, ministrul de Externe, Serghei Lavrov, a declarat că, în Donbass, a crescut numărul de instructori occidentali. În opinia lui, asemenea acțiuni din partea țărilor Alianței pot provoca autoritățile ucrainene ”la aventuri militare”, ceea ce creează o amenințare directă la adresa securității Rusiei. Potrivit reprezentantei oficiale a MAE Rus, Maria Zaharova, Kievul a trimis în Donbass 125.000 de soldați și ofițeri, adică jumătate din întreg efectivul Forțelor sale Armate.

Crimeea a intrat în componența Rusiei în martie 2014, după referendumul unde majoritatea covârșitoare a populației care a participat la vot a susținut o astfel de decizie. Ucraina, țările Uniunii Europene și Statele Unite au refuzat să recunoască rezultatele votului, catalogând reunificarea peninsulei cu Rusia continentală drept anexare. Autoritățile ruse resping aceste acuzații și insistă că procedura de revenire la Rusia s-a derulat în conformitate cu normele de drept internațional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875100