Hot News
Chinezii au acuzat Ucraina că pregătește un război cu Rusia
10/12
Putin și Biden au subliniat necesitatea convenirii cu aliații a problemelor privind NATO
10/12

Zaharova: Declarația ”istorică” a lui Sullivan este cel puțin sinceră

Consilierul președintelui Statelor Unite pentru securitate națională, Jake Sullivan/ Foto: thedartmouth.com

Declarația consilierului președintelui Statelor Unite pentru securitate națională, Jake Sullivan, privind transformarea sistemului de relații internaționale și abandonarea treptată a actualei lor structuri în frunte cu Organizația Națiunilor Unite, structură formată după cel de-al Doilea Război Mondial, este cel puțin sinceră, deși, poate fi evaluată în fel și chip. Pentru prima dată după mulți ani, s-a spus lucrurilor pe nume, a declarat reprezentanta oficială a Ministerului de Externă al Rusiei, Maria Zaharova, relatează Vesti.ru.

Sullivan a recunoscut că Statele Unite se străduiesc activ să transforme ordinea mondială existentă prin formarea de noi ”alianțe, parteneriate și instituții”, chemate să lucreze în interesele Washingtonului. Este exact ceea ce MAE Rus ”afirmă deja de trei ani”, scrie Zaharova pe pagina sa de pe rețeaua Telegram.

Potrivit spuselor sale, Statele Unite ”dărâmă sistemul de relații internaționale, bazat pe drept internațional și pe rolul central al ONU, de dragul creării unei zone de confort propriu, unde intenționează să domine de unele singure”. Este exact scopul pentru care Statele Unite organizează, în opinia ei, «adunarea de masă sub forma ”summitului democrațiilor”, ai cărui participanți vor fi înzestrați cu dreptul onorific de a servi interesele regimului american».

Invitată a programului ”Polnîi kontakt” al postului de radio ”Vesti FM”, Maria Zaharova a calificat declarația lui Sullivan nu o ”informație trecătoare”, ci cea mai importantă pentru înțelegerea situației. ”Cred că este o informație istorică”, a spus reprezentanta MAE Rus. În opinia Mariei Zaharova, se derulează dărâmarea completă a sistemului existent al relațiilor internaționale. Și se întâmplă asta pentru ca Statele Unite să creeze pe ruinele acestui sistem o nouă zonă de confort propriu. Obiectivul SUA este de a domina singure, pornind de la ”regulile” pe care tot ele le vor stabili acolo.

”Numai că nu vor fi stabilite o singură dată; ele vor fi stabilite de SUA în mod regulat și le vor schimba la fel de regulat, pentru a nu ieși din zona de confort propriu și pentru a asigura prin metode exclusiv ilegale, necompetitive, propria superioritate în înțelegerea pe care au gândit-o pentru ei”, spune Maria Zaharova.

La ”Summitul democrațiilor” care a început la 9 decembrie, Statele Unite au invitat 110 țări, dar nu au chemat Rusia și China. Secretarul de presă al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov a declarat: prin organizarea acestui summit, SUA încearcă să privatizeze democrația și să traseze noi linii de delimitare, menționează Vesti.ru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875079