Hot News
Corneliu Vlad: Dialogul Biden-Putin prefigurează un vast șantier politico-diplomatic
14/12
Centrul „N. Gamaleya” a creat o versiune modificată a vaccinului „Sputnik V”, adaptată la varianta Omicron
15/12

La Florența a fost dezvelit monumentul lui Fiodor Dostoievski

Marți, la Florența, a avut loc ceremonia solemnă de dezvelire a monumentului marelui scriitor rus Fiodor Dostoievski, care a locuit în acest oraș în august 1862 și din decembrie 1868, până în august 1869. Dostoievski a finalizat aici, în ianuarie 1869, unul dintre cele mai faimoase romane ale sale – ”Idiotul”.

Monumentul a fost amplasat în Parcul Cascine. La ceremonia de dezvelire au participat reprezentanți ai Ambasadei Rusiei în Italia, primarul Florenței, Dario Nardella, guvernatorul regiunii Toscana, Eugenio Giani, precum și consilierul președintelui Rusiei pe probleme culturale și stră-strănepot al scriitorului Lev Tolstoi, Vladimir Tolstoi.

Autorul monumentului realizat din bronz a fost sculptorul și academicianul rus, membru al Academiei Ruse de Arte, Aydin Zeynalov.

Scriitorul este înfățișat în mărime naturală, cu brațele încrucișate la piept, ținând într-una din mâini romanul ”Idiotul”, iar jos, la picioarele sale, sunt așezate lanțurile rupte. Împreună cu postamentul, monumentul are o înălțime de peste trei metri.

La ceremonie, Vladimir Tolstoi a menționat că ”amplasarea monumentului lui Dostoievski este un gest frumos, important și necesar, care arată că marea cultură rămâne atemporală”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875065