Hot News
Serghei Riabkov: Libertatea de a intra în uniuni nu poate fi absolută
16/12
Kremlinul a anunțat că este pregătit să negocieze cu NATO într-o „țară neutră”
17/12

MAE rus a calificat acțiunile din spațiul cibernetic drept al treilea război mondial

Sediul Ministerului Rus de Externe din Moscova/ Foto: Lenta.ru

Ministerul de Externe al Rusiei a declarat că în spațiul cibernetic se derulează un război total, pe care l-a calificat ca fiind al treilea război mondial, informează Lenta.ru. Reprezentantul special al președintelui pe probleme de colaborare internațională în domeniul securității informaționale și director de departament în cadrul MAE Rus, Andrei Krutskih, a anunțat că Moscova intenționează să atenueze consecințele confruntării, încercând să ajungă la un acord cu SUA, în cadrul ONU, relatează RIA Novosti.

Potrivit diplomatului, discuțiile cu partea americană se desfășoară cu dificultate. ”Este război și este un război foarte intens și oricât am încerca să spunem că totul este mascat (…) problema care se pune acum este de a calcula pagubele, de a identifica cine îl va pierde, în cele din urmă, și ce configurație va avea lumea ca urmare a acestui război”, a subliniat Krutskih.

În cadrul întâlnirii on-line din 7 decembrie, președintele Rusiei și cel al Statelor Unite, Vladimir Putin și Joe Biden, s-au declarat mulțumiți de colaborarea în lupta împotriva criminalității cibernetice. Kremlinul a precizat că nu poate dezvălui detaliile dialogului și ale cooperării cu Washingtonul în problema securității cibernetice, deoarece acest subiect este sensibil pentru SUA și Rusia, scrie Lenta.ru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875067